Jutalmat is kapott

2022.05.03. 15:00

Kőmüves Anna lett az év könyvtári olvasója Ajkán

Kőmüves Anna nyerte 2021-ben az Év olvasója díjat, melyet Utassy Istvánné, a könyvtár egykori igazgatója alapított 2009-ben azzal a céllal, hogy a rendszeres olvasásra irányítsa a gyerekek figyelmét.

Tisler Anna

Kőmüves Anna nyerte a díjat

Forrás: Gyarmati László

Felmérések sorozata bizonyítja, hogy az olvasó gyermeknek színesebb és gazdagabb az érzelemvilága, változatosabb a szókincse, jobban képes megismerni önmagát és nyitottabb a világra. Anna a Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedikese. Az olvasni szerető diák a Bogáncs gyermekkönyvtár minden programján részt vesz.

A 2020-ban meghirdetett Fekete István olvasópályázaton a legjobbak között szerepelt, majd 2021-ben a Könyvfaló pályázat idején 51 könyvet olvasott el, amivel első helyezést ért el. Megoldotta az Országos Könyvtári Napok feladatait, majd a Múzeumok éjszakája feladványait. Annát az olvasáson kívül sok minden érdekli, szüleivel társasjátékozik, a könyvekből megismert helyszíneket legóból építi meg, néptáncol és programozást tanul. Az év olvasójaként jutalma két könyv, pénz, oklevél és édesség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában