Immár ötödször

2022.06.18. 07:00

Az operett Veszprémbe költözött

Pénteken megnyitott az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál. Már az első nap is nagy siker volt, ami nem is csoda: a szervezők a cirkuszművészetet, színházat, zenét és táncot is varázsoltak a Kossuth utcába.

Juhász-Léhi István

A Rátonyi Róbert Operettfesztivál nyitóceremóniája, a sétálóutcáról indult a menet a Petőfi Színházhoz

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Brányi Mária alpolgármester ünnepi megnyitójában arról beszélt, hogy öt esztendeje, amikor útjára indult a fesztivál, nagy reményeket fűztek hozzá, ám az a sikersorozat, amit az elmúlt években elért a rendezvény, megjósolhatatlan volt. Elhangzott: a város közgyűlése idén tavasszal úgy döntött, az operettfesztivált a város kiemelt fesztiváljai közé emeli, amivel azt is jelezték, hogy hosszú távon is számolnak vele. 

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser elmondta, elérkezett a várva várt nap az életükben, amiből szerencsére idén is sok van. Utalt az áprilisi Lélektől lélekig fesztiválra, ám eljött a nyár és vele az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál is. Örömét fejezte ki a hatalmas érdeklődés miatt, telt házasak az előadásaik, mindössze néhány jegy lehet még talonban. Vasárnap estig az operetté, a magyar virtusé, a hungarikumé a főszerep, magas minőségben, vendégművészekkel. Kiemelte: családi fesztiválról van szó, természetesen a gyerekeket is várják az eseményre. De lesznek szakmai beszélgetések is, étteremben, cukrászdában. 

Keller János, az operettfesztivál művészeti vezetője abbéli reményének adott hangot, hiszi, hogy a fesztivál alatt megérzi a közönség azt, hogy mekkora örömmel, szeretettel készültek a szervezők. Ugyanakkor bízik benne, hogy jövőre, az EKF évében a következő fesztivál nagy és nemzetközi lesz. Úgy fogalmazott, hogy az idei már egyfajta előszele mindennek, hiszen több országból érkeztek Veszprémbe fellépő művészek.

A Kossuth utcán - mielőtt élőzenés kísérettel a fő helyszínre, a színház előtti dísztérre vonult volna a sokadalom a nyitóceremóniára - az Üzbég Nemzeti Cirkusz tagjai léptek fel elsőként, hallható volt Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, de színpadra léptek a színház művészei, Módri György és Kőrösi Csaba is. Ugyanakkor Borbély B. Emília és Mónos András Csaba (Temesvár) és a Bonita Sporttánc Egyesület műsorán is tapsolhatott a nagyérdemű. Folytatás szombaton és vasárnap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában