Helyi kultúra

2022.07.18. 21:00

Kulturális stelázsi

A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB július 27. és 30. között először rendezi meg a Kulturális Stelázsi négynapos hagyományőrző rendezvényt.

Rimányi Zita

A programok több helyszínen zajlanak. Szerdán 9 órától viski és nagydobronyi néptáncokat lehet tanulni. A Reguly múzeumban 14.30-tól dalokat és 16.30-kor réteskészítő workshop kezdődik. A Rákóczi téren 17 órától Kalap Jakab ad koncertet, 18.30-kor kezdődik a Derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttes táncműsora, utána táncház lesz. Csütörtökön 9 órától csíki néptáncokat lehet tanulni. A Reguly múzeumban 14.30-tól dalokat és kemencés ételek workshopot tartanak, kalárist, bőr karkötőt, mézeskalácsot lehet készíteni. A Rákóczi téren 18 órától Écsi Gyöngyi mesemondó mondja el Az élet és halál vize című történetet, 19 órakor kezdődik a Baróti Gaál Mózes Általános Iskola Néptánccsoportjának műsora, majd táncházat és viseletbemutatót tartanak. Pénteken 9 órától bakonyi néptáncokat és népdalokat lehet tanulni. Az Alkotmány utcai rendezvényterületen 15 órától tekinthető meg a veterán autók kiállítása, 16 órától fellép Bartha Tóni bábszínháza, 17 órától Cuha menti sváb-magyar parti lesz, 20.30-tól ad koncertet a Boban Marković Orkestar, 23 órától a Rulett együttes zenél. Kísérőprogramként lesz Zirci Megapiknik, viseletbemutató, kézművesvásár, pásztorélet-bemutató és cifraszűr-kiállítás, mesterségbemutató, népi eszközös gyermekfoglalkoztató, csúzlizda. Szombaton az Alkotmány utcai rendezvényterületen Sokszínű élővilág a Bakony fővárosában címmel Zirc környékének természeti értékeit bemutató kiállítást rendeznek és múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak. A népi hangszerbemutató 14 órakor kezdődik, a Baróti Syncron Táncegyüttes műsora 15 órakor. Kerekítő foglalkozást tart Fizl Kata 15.45-től, a Trilla Manó és a zegzug mesék produkció 16.15-kor kezdődik. Szórakoztató produkciók követik egymást 17 órától, fellép Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Szárnyas Sárkányok, 19 órától a Kerekes Band, 21 órától Nagy Molnár Dávid bűvész, 21.30-tól a Talamba Ütőegyüttes, 22.40-től a Jugglers of the village tűzzsonglőrök, 23 órától Kubicsek Rudi. Szombaton hasonló kísérőprogramokat tartanak, mint pénteken, meg lehet majd ismerni Mári néni boszorkánykonyháját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában