Bakony

2023.01.14. 15:00

A Pintér-hegy természeti értékei 

A Biodiverzitás a Bakonyban – a Pintér-hegy természeti értékei című kiállítást január 19-én, csütörtökön 17 órakor nyitják meg a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumában. Ez lesz a Zircen, a ciszterci apátság első emeletén található múzeum idei első időszaki tárlata.

Rimányi Zita

A Pintér-hegyi parkerdőbe Zirc központjából pár percnyi sétával eljuthatunk Fotó: Rimányi Zita/Napló

A tárlat június 18-ig hétfő kivételével naponta 9 és 17 óra között tekinthető meg. A kiállítást Tamási Ivett, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, projektfelelős pedagógusa nyitja meg a Sarok Galériában. A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Biodiverzitás a Bakonyban elnevezésű projektje a 2021-2022-es tanévben valósult meg az intézményben az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma és a múzeum baráti köre közreműködésével. Ez idő alatt a múzeum szakemberei biztosították a botanikai és a zoológiai programokat, témavezetőként kísérték, szakmai támogatással segítették a tanulókat az ismeretszerzésben és a rendszerezésben. 

A program során a tanulók a Zirc határában fekvő, 486 méter magas Pintér-hegy természeti értékein keresztül ismerkedtek meg a biodiverzitás, a biológiai sokféleség fogalmával, annak jelentőségével. A kiállítás a projektben résztvevő tanulók kutatási tevékenységének és kreatív munkájának eredményeit mutatja be. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában