Frakkban a plázában

2023.01.21. 14:05

EKF: zenés hangolódás a bevásárlóközpontban (videó)

Cintányéros cudar világ..., A lányok, a lányok, a lányok angyalok... – operettslágerek ritmusára tapsolhattak a TopShop üzletközpontban éppen szombaton kora délután bevásárlók. A lottózó előtt ezúttal mindenki szerencsésnek érezte magát emiatt, akadt, aki eleve arra volt kíváncsi, a különleges helyszínen milyen műsort adnak a művészek.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A Veszprémi Petőfi Színház társulata, ifiakadémistái a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-programév nyitónapján operettfergeteggel lepték meg az embereket. A különleges helyszínválasztás okán felléptek a Bástya üzletházban, a Balaton Plázában, és a harmadik állomás volt a TopShop. A kezdés előtt már többen összegyűltek az Interspar előterében, eladók könyököltek a pultra, várták a munkaidőben érkező zenés meglepetést. Egy bevásárlókocsiját gyorsan toló férfinak ismerőse szólt oda: "Várj már egy kicsit, ha már épp most jöttél erre! Érdemes megállni egy kis zenehallgatásra". Sikerült is erre rábeszélnie. 

Többen arról beszélgettek, melyik a kedvenc operettdallamuk, más még egy kávét rendelt a közeli büfében, de hozzátette: gyorsan szeretné elfogyasztani, még a műsor kezdete előtt. Több hölgy bólogatott, amikor valaki a közelükben szóba hozta: számíthatunk még sok hasonló kulturális produkcióra az EKF évében, bőven lesz alkalmunk ilyesmit élvezni. Ám mire másokat szintén meggyőztek volna erről, már érkeztek is jelmezben a művészek. Jelmezt viseltek, az urak frakkban jöttek, a színésznők tollas fejdíszben, pártában, egyikük még papírpohárból kortyolt egy kis kávét. 

A művészet feltöltő erejét ezúttal egy bevásárlóközpontba vitték, így is lélektől lélekig hatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában