Telt házas előadások

2023.05.22. 17:00

Abigél a Tamási Áron Művelődési Központban

A Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt Tapolcán, a Tamási Áron Művelődési Központban.

Szijártó János

Telt házas előadásokon mutatta be az Abigélt a Tapolcai Musical Színpad a Tamási Áron Művelődési Központban

Fotó: Szijártó János/Napló

A hétvégén négy alkalommal előadott produkciót a pénteki premier előtti két diákelőadáson kilenc iskolából közel 500 tanuló tekintette meg. Halápiné Kálmán Katalin együttesvezető köszöntőjében  elmondta, hogy az Abigél 36 szereplős stábjával másfél évig készültek bemutatóra. Az előadás magával ragadó volt, az elgondolkodtató pillanatokat sodró lendületű jelenetek váltották, remek színészi munkával, és kifogástalan énekes teljesítményekkel.

Szabó Magda regényének főhőse, Vitay Georgina 1943-ban elbúcsúzik otthonától és mindazoktól, akiket szeret, mert tábornok édesapja beadja a híres árkodi intézetbe, hogy így óvja meg lánya életét. A gimnazistát az ország legelzártabb intézménye, a bentlakásos Matulába fogadja, a maga szigorú szabályaival, ami már eleve nem várt megpróbáltatások elé állítja a lányt a második világháború vészterhes éveiben. 

Georgina esetében a kettős szereposztás miatt Bali Mónika és Tóth Kiara kápráztatta el a közönséget, a lányát óvó édesapát, Vitay tábornokot Báder Zoltán személyesítette meg. Horn Micit Németh Gabriella, Torma Gedeon igazgatót Virág Károly, Kőnig tanár urat Szabó György, Zsuzsanna testvért Horváth Marika, Kalmár tanár urat, illetve Kuncz Ferit Torma Tamás, Kiss Marit Tanser Réka, Torma Piroskát dr. Nagy Szintia, Bánki Annát Krámli Beáta formálta meg a színpadon. 

Fotó: Szijártó János/Napló

A Tapolcai Musical Színpad által bemutatott 140 perces darabban szerepet kapott még Rozsnyai Mária, Horváthné Szép Melinda, Grünceiszné Józsa Zsuzsanna, Antalóczy Zoltán, Sümegi Judit, Novák István, Tóth Edit, Kötéljártó Napsugár, Szabó Angelika, Perger Barbara, Koleszár Nóra, Csík-Töreky Mira, Czeiner Maja, Baranyi Kíra, Czimber Vanessza, Kárpát Júlia, Szarka Szonja, Baracskai László, Horváth Béla, Bogdán Dominik, Czimondor Ákos, Horváth Áron, Németh Krisi és Piller Zsombor. 

A díszletet Horváth Magdolna, a remek hangzást Kaszap István és Horváth Zoltán biztosította, a darab végén a jól megérdemelt vastapsot a közönség szolgáltatta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában