Különleges kiállítás

2023.05.16. 16:00

Fémszobrok a Kriptongyárban

Fény, játék, elmúlás címmel zajlott Németh Gyula Derkovits-díjas grafikusművész kiállítása és performansza a Kriptongyárban május 13-án.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A bemutatott  alkotások az április elején az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezett háromnapos nemzetközi workshopon készültek. A művész szívesen kísérletezik a fémszobrokkal, a kemény anyaggal fejezi ki mély, filozofikus gondolatait, érzéseit. Németh Gyula szólt az alkotás folyamatáról, miközben a mozgó szobrokat meg is festette, megmutatva a pillanatot, amelyben megszületik a mű. A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy írják le az érzéseiket egy-egy szóban, amivel címet adhatnak egy-egy alkotásnak. 

A szobrok jól illeszkednek a világ első kriptongyára indusztriális környezetébe, ezért várhatóan szeptemberig csoportok előzetes bejelentkezést követően látogathatják azt. Németh Gyula következő performanszának  ideje június 24-e 20 óra, amikor különféle fényekkel világítják meg a különleges fém műalkotásokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában