Tiszán innen, Dunán túl

2023.05.19. 09:00

Kiemelt arany a csöglei népdalénekeseknek

A Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősitő versenyen remekeltek a helyi általános iskola tanulói. A diákok, Bognár Boglárka, Kövi Veronika, Kövi Dóra kiemelt arany minősitést szereztek kisegyüttes kategóriában. Szóló kategóriában Kövi Veronika arany, Bognár Boglárka ezüst minősitést kapott.

Tóth B. Zsuzsa

A csöglei diákok, felkészítőjük, valamint a zsűri tagjai Fotó: iskola

A vármegyei fordulókat követően ezen a hétvégén, május tizenharmadikán rendezték meg a Magyarország Oktatási Hivatala által meghirdetett „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési verseny országos döntőjét az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Korcsoporton belüli szóló, valamint kisegyüttes műfaji kategóriákban értékelte a produkciókat a neves szakemberekből álló zsűri. Annak tagjai között volt Vakler Anna a Népművészet Ifjú Mestere-díjas népdalénekes, népzenetanár. Sőregi Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett népi ének hallgató, a Fölszállott a páva döntőse, Eredics Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke Kossuth-díjjal elismert adjunktusa, a Vujcsics együttes vezetője. A diákokat Gáncs Andrea készítette fel a versenyre és segítségükre volt az Élő Forrás Egyesület és Navratil Andrea népdalénekes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában