Egy félbeszakadt élet művei

2023.05.12. 12:00

Somogyi Imréné emlékkiállítása Úrkúton

Az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület egy szívszorító emlékkiállítást rendezett Somogyi Imréné Ildikó amatőr festőművész tiszteletére, aki az egyesület tagja volt és tavaly decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Somogyi Imréné, Ildikó fényképe és festményei Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az egyesület elnöke, Sörös Jánosné a megnyitón elmondta, hogy a kiállítás címe Egy félbeszakadt élet művei, mely tárlat Ildikó festményeiből és rajzaiból áll. Úgy fogalmazott, hogy a kiállított művekre nézve feldereng képzeletünkben Ildi mindig mosolygó arca, melyből mindig a szeretet és őszinteség sugárzott. Hozzátette, az emlékkiállítás azokat a képeket mutatja be, amelyeket Ildi családja és barátai ajándékoztak az egyesületnek. Néhány kép a tárlat végén megvásárolható lesz, és a befolyt összeget további helyi kulturális programokra fordítják majd, ahogy azt Ildi is szerette volna. 

A megnyitón részt vett Trinter Liliána és Sári Botond, aki szavalatával emlékezett meg Ildiről. Rostási József megindító gondolatait könnyekkel küszködve hallgatták a zsúfolásig megtelt teremben. Józsi bácsi megemlékező beszédében idézte fel Ildikó azóta sajnos beteljesíthetetlen ígéretét, melyet utolsó levelében írt arról, hogy meg fog gyógyulni. 

A festménykiállítást az érdeklődők június 16-ig látogathatják az úrkúti közösségi házban, melyhez a szervezőkkel való előzetes egyeztetésre van szükséges. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában