Részletes program

2023.06.24. 13:00

Nyílt nap a bakonybéli bencés monostorban

A Szent Mauríciusz Monostor július 1-én, szombaton nyílt napot tart.

Rimányi Zita

Vezetéses sétákhoz lehet csatlakozni a monostorban rendhagyó útvonalon 10 és 15 óra között. Meglátogatható a bronzműves műhely Anzelm testvérrel 10 és 11 óra között. Napközi imaórák lesznek a templomban 12 és 17 óra között. Kézműves foglalkozást tartanak a könyvkötő műhelyben 12 órától. A L’Harmattan Kiadó, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Szent Mauríciusz Monostor könyvbemutatója a Monostori Kávézóban 14 órakor kezdődik. 

Concerto és sonata: XVIII. századi hangszeres kifejezésformák címmel Németh Zsombor bevezetőt ad a barokk koncerthez a Boldog Gizella Közösségi Házban 15 órától, majd 16 órától a Sub Rosa Régizene Együttes ad koncertet a monostor parkjában, és 18 órakor kezdődik Barokk kincsek címmel Szovák Petra és a Simplicissimus Ensemble hangversenye Vivaldi, Blavet, Telemann és J. S. Bach műveiből a templomban. 

A monostori nyílt nap rendezője a Szent Mauríciusz Monostor és a Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvány. A zenei programok a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa Kultháló projekt keretében és támogatásával valósulnak meg. További támogató a Nemzeti Kulturális Alap. Több programon a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában