Veol podcast

2023.08.27. 21:00

Kiválóan él az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel Veszprém és a régió

Több mint 200 helyszínen mintegy 2200 kulturális-művészeti eseményt rendeztek meg 19 műfajban az elmúlt félévben az EKF programsorozatban, amelynek több mint 230 ezer látogatója volt - kiválóan él az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel Veszprém és a régió, ezt bizonyítják az elmúlt hat hónap eseményei.

Komaniczki Zoltán

Erről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszélt sajtótájékoztatóján a vármegyeszékhelyen, Hozzátette, a kulturális évad programjai országimázsként is szolgálnak, és büszkeséggel tölthetnek el mindent magyart. A kormányszóvivő felidézte: a veszprémi belvárosban 860 ezer látogató fordult meg az első félévben, ami azt mutatja, a helyiek és a turisták is aktívan használják Veszprémet, élettel telt meg a városközpont. Elmondta, a belföldi turisták kétszer, a külföldiek másfélszer több vendégéjszakát töltöttek el Veszprémben, mint tavaly az év hasonló időszakában.
Az eseményen méltatta az EKF sikereit Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, aki elmondta, az EKF-program pozitív gazdasági hatásai közé tartozik a turisták számának emelkedése, és jellemző adat a kulturális fővárosok régiójában, hogy öt százalékkal emelkedik a nemzeti össztermék. Leszögezte, a kultúra nemcsak a szabadidő eltöltésének módja, hanem a gazdaság motorja lehet a régióban.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, a veszprémi kulturális évad a 116 csatlakozott településnek is köszönhetően elsősorban a térségi együttműködésben szolgálhat példaként a későbbi EKF-városoknak. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában