Mediterrán hangulatban összegabalyodott romantikus szálak

2023.08.30. 17:00

Szerelmes olaszok a veszprémi színpadon

Vérbő zenés komédia szerelemmel, humorral, igazi olasz slágerekkel – elkezdődtek a Veszprémi Petőfi Színházban az Anconai szerelmesek próbái. Készül a társulat az új évad első bemutatójára. 

Rimányi Zita

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Vajda Katalin Anconai szerelmesek című darabjára várja a közönséget szeptember 29-étől a Veszprémi Petőfi Színház. Az előadás Forgács Péter Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében lesz látható, Sándor Dávid koreográfiáival színesítve. „A darab egy egész panoptikummá válik, kvázi színház a színházban. A szereplők mindegyike fantasztikus, a szövegkönyv zseniálisan van megírva. Az olasz slágerek, a színes díszlet, a gyönyörű ruhák, a karakteres és bravúros táncok mind-mind az olasz életérzésbe fogják elkalauzolni a nézőket” – ismertette a darabot, az azzal kapcsolatos elképzeléseit, szándékait a rendező az olvasópróbán, melynek keretében már az előadás dallamaival is ismerkedtek a művészek.

A hamisítatlan mediterrán hangulat az összegabalyodott szerelmi szálakkal elbűvölő előadást varázsol a nézők elé. A történet szerint Anconában él Don Tomao, az eladósorba került beszédhibás lányát egyedül nevelő, ám hódításban még mindig élenjáró, korosodó amoróso könnyűvérű szobalányával. Szomszédjában egy magányos panziósnő és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézós. Hozzájuk érkeznek a többiek: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs, akinek csuhája alatt érző szív dobog, valamint a tűzrőlpattant magyar lány, aki születendő gyermekének apját keresi az olasz vidéken. Hogy mi lesz ebből? A szórakoztató színházi utazás során mindenre fény derül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában