Ez itt az én hazám

2023.10.23. 17:17

A Petőfi Színház adott műsort az ünnepi rendezvényen

A várbeli október 23-i rendezvényen műsort adtak a Veszprémi Petőfi Színház művészei.

Balla Emőke

Oberfrank Pál Kossuth-díjas színművész az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján tartott veszprémi ünnepi megemlékezésen

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Oberfrank Pál Kossuth-díjas színművész, a teátrum igazgatója Gömöri György Aki még hisz, az így könyörög című versét szavalta el a program elején, majd Obersovszky Gyula Az idő megállt című versét, végül egy saját maga által készített összeállítást, 56-os Razglednicák címmel.

A Kossuth-díjas Balázs Péter színművész – aki jelenleg a veszprémi színházban rendez – Mindszenty beszédét olvasta fel, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Kőrösi Csaba Brusznyai Árpád feleségéhez írt utolsó levelét.

A műsor végén, Orbán Viktor miniszterelnök beszéde előtt a veszprémi színészek előadásában elhangzott Máté Péter Ez itt az én hazám című dala. Közreműködtek: Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Szederjesi Teodóra, Kádár Szabolcs, Keller Márton, Hirschl Laura és Vaszkó Bence, a litéri Zöldág Néptáncegyüttes táncosai, valamint Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában