Veol podcast

2023.12.10. 10:29

A helyi irodalmi élet kiemelkedő szereplője a Váci Mihály Irodalmi Színpad

Pintér Tibor előadóművész és népművelő alapította Veszprém nagy múltú irodalmi színpadát 1958-ban Fuchs Pál vegyésszel és Borbély László Ki mit tud? győztes versmondóval az oldalán; a csoport 1971-ben vette fel Váci Mihály nevét, Pintér Tibor 1998-ban adta át az irodalmi színpad vezetését kiemelkedő tanítványának Szilvásiné Csordás Éva előadóművésznek, aki azóta is irányítja azt – 65 éves a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad.… A műsor vendége Szilvásiné Csordás Éva, a színpad művészeti vezetője és Felföldi Gábor előadóművész, szerkesztő-rendező.

Komaniczki Zoltán

Felföldi Gábor és Szilvásiné Csordás Éva

Fotó: Komaniczki Zoltán

Éppen 25 éve vezeti a csoportot Szilvásiné Csordás Éva, aki elmondta, a csoport életében talán a legfontosabb a folytonosság; előadásokat tartanak, vidékre járnak, ha hívják őket. Az Agórában évről-évre bemutatják azokat az aktuális irodalmi esteket, amelyeket megtervezve, kötődve az egyes alkotók születésének, halálának évfordulóihoz is állítanak össze. A helyi költők munkásságát is figyelemmel kísérik, amely mindig nagyon fontos volt az alapító Pintér Tibor vezetése alatt, hogy a vármegyében élő írók, költők műveit megismertethessék a közönséggel. Felföldi Gábor előadóművész, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad szerkesztő-rendezője beszélt róla: a színpad a 65 év - 65 percben - Világunk versekbe szőve című produkciójával ünnepli 65 éves fennállását; december 11-én 16, illetve 18 órai kezdettel az Agóra Veszprém Kulturális Központ kamaratermében látható-hallható a műsor.
A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában