Veol podcast

2023.12.09. 20:13

A népzene ihleti Bánhelyi József fotográfus legjobb művészi képeit

Komaniczki Zoltán

Bánhelyi József fotográfus

Fotó: Komaniczki Zoltán

Öt országban számtalan fotókiállításon találkozhatott a közönség Bánhelyi József fotográfus képeivel, sőt, megtörtént a pandémia idején, hogy itthon egyedül az ő balatonfüredi tárlata volt látogatható; de hazai multicégeknél, mások mellett Veszprémben is dolgozott műszaki vezetőként; Ausztriában 15 évet töltött, ahol szerelőtől jutott vezető pozíciókig – a műsor vendége Bánhelyi József, a 62 éve működő veszprémi Bakony Fotóklub tagja.

Bánhelyi József elárulta, az első gépét saját maga barkácsolta, de mégis nagyszerű képeket tudott vele készíteni a családi nyaralásokon; néhány évvel később megkapta életed első igazi fényképezőgépét. A legerősebb motiváció a munkájában, hogy elkapja azt a pillanatot, amikor minden tökéletes egységet alkot. Nagyon szereti megörökíteni a művészetekkel kapcsolatos témákat, különösen kedves számára a népzene. Ez adja neki a legnagyobb inspirációt – baráti kapcsolatot ápol több népzenésszel, fontos az, amit ők hoznak, motiválja a muzsika, nagyon szeret velük lenni, szereti a magyar népi zene különleges zenéseit, zöngéit. Bánhelyi József beszélt arról is, hogy tizenöt éven keresztül dolgozott  Ausztriában a szerelőiparban. Dolgozott Bécs minden szegletében, szerelőként, de eljutott a szakma csúcsára is – nagyszabású kivitelezéseknél feladata volt a munkamenet megtervezése, rendszeresen tárgyalt mérnökökkel, cégvezetőkkel.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában