Bakonyszücs hagyományai

2023.12.11. 16:00

Színésznő az egyik szerzője a karácsonyra elkészült bakonyi helytörténeti kötetnek

Mivel karácsony előtt elkészült és sokan várták, ajándéknak tartják, előbemutatót tartottak a Szülőföldünk Bakonyszücs – Sitscher Heimatbuch című helytörténeti kötetnek.

Rimányi Zita

Fotó: olvasó

Megtelt a terem, ahol a kötet két szerzőjét várták Bakonyszücsön, Holczinger Szandrát és Wágenhoffer Gergelyt. Sokan hálásak nekik helytörténeti munkájukért, gyűjtéseikért, időnként kalandos nyomozásaikért, amelyekről az elmúlt években már többször írtunk. A szerzők pedig a segítséget köszönték meg sokaknak, azoknak is, akik emlékeiket elmondták nekik. Szakmai tanácsadóknak szintén hozzájárultak a közös eredményhez, például Márkusné Vörös Hajnalka levéltáros, aki az előbemutatót vezette. 

A két szerző élete fontos mérföldkövének tartja a könyv elkészültét, kiadását, a helybeliek, az elszármazottak úgy vélik, hatalmas értékkel lettek gazdagabbak. Megható karácsonyi ajándéknak érzik, hogy már olvashatják az alapos munka révén leírt sorokat, amelyek a falu történetéről, hagyományairól is szólnak. 

"Aki lemaradt az eseményről, ne szomorkodjon, mert a tavasz folyamán megrendezésre kerül a könyv hivatalos bemutatója" – hívta fel a figyelmet az önkormányzat felületén.  

Wágenhoffer Gergely egyébként több bakonyi kistelepülés történetét feldolgozta már. A bakonyszücsi származású Holczinger Szandráról pedig azt érdemes tudni, hogy a fővárosi József Attila Színház társulatának tagja. Színésznő, de már diákkora óta egyik lelkes őrzője, kutatója a bakonyi sváb hagyományoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában