Bakonyszücsi fejlesztés

2023.10.08. 13:00

Esti fényben a különleges kálváriakápolna

Megújult az esti fény a bakonyszücsi kálváriakápolnánál – adta hírül a falu önkormányzata, és képeket is közzétett a különleges építmény megvilágításáról.

Rimányi Zita

Forrás: bakonyszücsi önkormányzat

Talán így még szebb ez a régi épület, amelyről a település helytörténetét feldolgozók nyilatkoztak korábban lapunknak. Holczinger Szandra bakonyszücsi színésznő azt is megemlítette, hogy szülőfaluja a különleges kálváriaépületéről is nevezetes. Ilyen típusú nincs másik a környéken. Feltételezések szerint a központi épületrész Szent István korából maradt meg, a külső pedig az Esterházyak idején készült, és ekkor állították fel a stációképeket is. Érdemes megnézni, ellátogatni oda.

A Bakony különleges kálváriáira, az elcsendesedés, a vigasztalálás helyeire a Via Calvaria – Csendhegyek útja projekt is felhívja a figyelmet, sorba fűzi azokat, QR-kódokkal lát el többet az ismeretterjesztés jegyében, és a szokásostól eltérő rendezvényeket is szervezett ezeknél. Erről is olvashatnak cikkeinkben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában