Programajánló

2024.01.26. 07:00

Bababuli, toros lazulás és a Pék Laci képei – bakonyi programokat ajánlunk a hétvégére

Ki ne ismerné Pék Lacit? A zircit. És a képeit? Azokat is jó páran látták már, de most is érdemes megnézni kiállítását. Na meg mindig jó találkozni a közismert közösségi emberrel, akit nem lehet nem szeretni. Emellett ajánlunk egy bakonyi babafarsangot, egy falusi disznóvágást forraltbor-versennyel. A profi táncosok teszéri színpadra perdülését és a télen is működő zirci piac hangulatát sem érdemes kihagyni.

Rimányi Zita

Pék László festőműhelyében, zirci háza teraszán idei kiállítására mintegy harminc, zömében új kép készült

Fotó: családi

A Bakony zirci festője

Képek a Bakonyból címmel Pék László festményeiből nyílik kiállítás január 27-én 17 órakor a zirci könyvtárban. A tárlatot Tóth B. Zsuzsa újságíró nyitja meg. Közreműködik Balogh Beáta és Szakács Ildikó. 

Toros finomságok kínálata

A 9. bakonybéli hagyományőrző falusi disznóvágást január 27-én, szombaton 8 és 17 óra között rendezik meg a faluház előtti téren. A programok, a kóstolási lehetőségek forraltbor-főző versennyel egészülnek ki.

A legjobb néptáncosok a színpadon

Táncos magyarok – Táncos, zenés barangolás a Rábaköztől Moldváig című előadását mutatja be a pápateszéri művelődési házban a Magyar Állami Népi Együttes január 27-én, szombaton 17 órától. 

Farsangi bababuli fánkdíszítéssel, fotósarokkal

A Zirci Babaklub farsangi bababulit szervez a városi könyvtárban január 26-án 9 és 13 óra között. Akár jelmezben érkezhetnek a babák, testvéreikkel, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt a vidám, zenés délelőttre. Belépőnek vihetnek süteményt, rágcsálnivalót, innivalót. A bábos mesekuckó foglalkozás 10 órakor kezdődik Szabinával. Mondókás, játékos tornát vezet Dia 11 órától. Majd elkezdődik a fánkdíszítés, és ingyenes fotósarok is várja az érdeklődőket. 

Idén télen is működik a zirci piac

Január 27-én, szombaton is árusok várják a vásározókat a Zirc központjában lévő fedett piactéren. Igaz, rövidített nyitvatartással, azaz csak 8 és 10 óra között. Kézműves ajándéktárgyak, mézek, illóolajok, füstölt hústermékek között válogathatnak, a savanyúságokat, a bakonyi savanyú káposztát mindenképp érdemes megkóstolniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában