Veol podcast

2024.02.25. 17:21

Az élőzene varázsában hisz Jády Péter, a veszprémi Rulett Együttes vezetője (Podcast)

1972-ben alakult a csakis élőzenét játszó veszprémi Rulett Együttes; az 52 év alatt nemcsak az ország különböző pontjain voltak meghívott előadók színvonalas rendezvényeken, de nem egyszer felléptek külföldön is; 2018-ban megkapták a Gizella-díjat - a műsor vendége Jády Péter, a Rulett Együttes alapítója, zenekarvezető, basszusgitáros, énekes.

Veol.hu

A beszélgetés során Péter elmondta, különösen nagy megtiszteltetésnek tartja a Gizella-díj odaítélését – akkor már 46 éve működött a zenekar, és meghatározó állomásnak tartja az együttes és saját életében is. Mint mondja, beigazolódott, hogy nem volt hiábavaló az a sok munka, amit letett a Rulett - mindig, minden helyszínen büszkén hangsúlyozták, hogy ők veszprémi zenészek. Ugyanakkor számukra a legnagyobb kitüntetés a közönség szeretete, nekik nincs nagyobb jutalom, mint a taps. Péter a zene szeretetét a családjából hozta, hegedülni tanult, majd a beat megjelenését követően 17 évesen alakította meg a Rulettet. Visszaemlékezett, a Bakony Művek pinceklubjában kezdték el szervezni a csapatot, 1973-ban indult el a zenekar karrierje. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában