Veol podcast

2024.02.08. 18:00

Csakis Veszprémben képzeli el a jövőjét a Privát Veszprém programban részt vevő Balogh-Brancsek család (Podcast)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme volt a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – a fotókollekcióból ideiglenes szabadtéri kiállítást rendeztek tavaly az ActiCityben; december elején pedig egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete a Balogh-Brancsek családról szól - a műsor vendége Balogh Zita és Brancsek Csaba.

Veol.hu

A kötet egyik fejezete a Balogh-Brancsek családról szól

Forrás: Veol

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során Zita elmondta, hogy sokáig vendéglátással foglalkozott, megfordult Ausztriában, Németországban – most Veszprémben szabadúszó, elhivatott jógagyakorló. Úgy fogalmazott, nagyon fontosnak és hasznosnak tartja a jógát, ami nélkül szinte el sem tudja képzelni az életét nélküle; azt mondja, ha tehetné, felírná receptre mindenkinek. Komoly német nyelvtudást szerzett, hiszen gyermekkorában az akkori NDK-ban töltött hosszabb időt, majd az iskolai tanulmányainak befejezése után több évet tartózkodott a német nyelvterület országaiban. Az EKF-hez szorosan kötődik – adminisztrációs területen két évet dolgozott ügyintézőként. Csaba mesélt róla, tízéves korában kapcsolódott a Magyar Honvédelmi Szövetséghez, volt kispuskalövész, gyorstávirász, de betekintést nyert a rádióelektronikai építő szakkörbe. Később ez határozta meg a hivatás megválasztását, vezető beosztásban elektronikai műszerész. Emellett szenvedélye a tánc is – tizenöt éve aktív táncosa a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdiónak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában