Hétvégi kikapcsolódás

2024.02.23. 17:26

Elkezdődött az idei Holtszezon Veszprémben

Csütörtökön este elstartolt a Holtszezon Irodalmi Fesztivál, amely vasárnapig várja az érdeklődőket tíz helyszínen, több mint hetven programmal.

Juhász-Léhi István

Irány a Holtszezon Irodalmi Fesztivál!

Fotó: Juhász-Léhi István 

Pénteken este 6 órától a Füge Ligetben az Éltető Erzsébet Szív/rag/tapasz, Somogyi Csaba Variációk egy naprendszerre, Korinek Janka Szélkerék és Varga Richárd Súlyok repüléshez című kötete köré épülő programon a szerzők beszélgetnek egymással, felolvasnak egymástól és persze maguktól is, illetve kérdezni is lehet tőlük.

A Papírkutyában 19.30-tól a filozófiával átitatott szövegekkel, könnyed mélységekkel és súlyos magasságokkal operáló mulató azték, vagyis pHLaT aka Doktor Monoton karnyújtásnyi és még inkább koccintásnyi távolságra mutatja meg, hogy milyen az, amikor a hip-hop bölcs.

Aki valami másra vágyik, menjen vissza – vagy maradjon – a Füge Ligetbe háromnegyed 8-ra. Kilián László évtizedek óta meghatározó alakja a veszprémi irodalmi életnek. Számos megjelent könyvvel és megszervezett irodalmi programmal a háta mögött most eljött az idő, hogy egyfajta retrospektív képet kapjunk róla, az íróról és az emberről.

És vannak, akik a heti gőzt akarják kiengedni, ők valószínűleg este 7-re mennek az Expresszó Klubba, ahol a 30Y_X lemezbemutató koncertjén csodálkozhatnak rá arra, hogy ez is a veszprémi Holtszezon Irodalmi Fesztivál része. Ennyi a rövid programajánlónk péntekre, ám sok mással is vár a fesztivál, ami nem alszik vasárnapig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában