Program- és túraajánló

2024.02.22. 07:00

Hova menjek február utolsó hétvégéjén a Bakonyban? Két különleges koncert és más tippek egy helyre gyűjtve

Falusi Mariann és Révész Richárd ad műsort a zirci városháza nagytermében és Góré címmel lemezbemutatót tart Tésen a CimbaliBand, ráadásul az ingyenkoncertet úgy nyerte el a falu egy szavazáson. Már e két különleges program miatt érdemes a hétvégén a Bakonyba jönni, itt maradni. Lesz piac is, előadás a tudatos szabadságról és megemlékezés. Kiránduláshoz bikiniben túrázó olvasónk ad tippet.

Rimányi Zita

Csodás a panoráma a Bakony déli részén, a Kiss-Bükk tetején lévő Fekete István-kilátóból Fotó: olvasó

Falusi Mariann ad műsort a Bakony fővárosában

A Békefi Klubkoncertek könnyűzenei sorozat keretében február 23-án, pénteken 18 órától Falusi Mariann és Révész Richárd ad műsort a zirci városháza nagytermében. Fotó: szervezők, Horváth Judit

A Békefi Klubkoncertek könnyűzenei sorozat keretében február 23-án, pénteken 18 órától Falusi Mariann és Révész Richárd ad műsort a zirci városháza nagytermében. Az eseményt a Békefi Antal Művelődési Ház szervezi, az NKA Hangfoglaló program támogatja.

Szavazáson elnyert ingyenkoncert és táncház: Góré címmel lemezbemutatót tart Tésen a CimbaliBand

Góré című új lemezét ingyenes koncerten mutatja be a CimbaliBand február 24-én, szombaton 18 órától a tési kultúrházban. Feltörekvő együttesek, autentikus népzenét vagy világzenét játszó csapatok jelentkezhettek előzenekarnak, pályázatot hirdettek nekik a bemutatkozási lehetőségre. 

A CimbaliBand ingyenes lemezbemutató koncertjét úgy nyerte meg a falu, pontosabban a Múlttal a Jövőért Egyesület egy internetes szavazáson. Valószínűleg az segített ebben, hogy korábban már fellépett itt a zenekar, nagy sikerrel. A koncert után táncház lesz.

Termelői piac Zirc központjában, kultúrpiaccal kiegészülve

A termelők és a kézművesek várják a zirci piacra, a Reguly-múzeum kertjébe február 24-én, szombaton is 8 és 12 óra között az érdeklődőket. A kultúrpiac könyvcsereberéjéből megmaradt kötetek közt is lehet válogatni. 

Beszélgetés a tudatosság szabadságáról

A pénzesgyőri Vidéken „Bénázók" Egyesület online eseményén, február 24-én, szombaton 18 órától A tudatosság szabadsága címmel tart előadást Antal Zsuzsanna zene- és családterapeuta. A hallgatók is feltehetik neki kérdéseiket.

„Kérdések az egyén, a család és a közösségekben való működésünk szemszögéből. A valódi szabadságról, ami egy belső szabadság, amelyet hiába keresünk kívül, és nem is ingyen adják, azért meg kell dolgozni. És itt kezdődik a felnőtt személyiség felelőssége, és annak felismerése, hogy mint egyén, mint egy család tagja és egy közösség része hogyan tud működni a legjobban. Az előadást azzal a tudatossággal és érettséggel teszem majd, ahol én most tartok, illetve a zeneterápia és családterápia rendszerszintű szemlélete lesz a vizsgálati tükör. Ezen keresztül akadályok, típusproblémák, krízisek, a jelen időminőség kihívásai kerülnek terítékre." Előzetes regisztráció szükséges.

A kommunista diktatúra Magyarországon és egyházi áldozatai – előadás az apátságban

A kommunizmus áldozataira emlékező rendezvényt február 25-én, vasárnap Zircen együtt tartja meg a Zirci Országzászló Alapítvány, a helyi egyházközség és a városi önkormányzat. Az apátsági templomban 10 órakor kezdődik szentmise. Utána, 11 órától a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja tart előadást A kommunista diktatúra Magyarországon és egyházi áldozatai címmel. 

Túratipp bikiniben kiránduló olvasónktól

Márkóról a Kis-Bükk felé vehetjük az irányt, és felmehetünk a Fekete István-kilátóhoz. Onnan leereszkedhetünk az Aranyos-patak völgyébe. A Prédikálószék itt kicsit kopottan magasodik fölénk, majd egy kis emelkedő jön Hárskút irányába. Közben őzeket és birkákat láthatunk, utóbbiakat könnyebb lencsevégre kapni.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában