Veol podcast

2024.03.31. 19:00

A királynék városában talált igazi otthonra a Privát Veszprém projektben részt vevő anya és fia: Simon Zsóka és Csízik Tamás (podcast)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme volt a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete a Simon-Csízik családról szól - a műsor vendége Simon Zsóka és fia, Csízik Tamás.

Veol.hu

Zsóka elmondta, 1984-ben érkeztek Veszprémbe fiával, Tamással és férjével, Csízik Ernővel, aki a légvédelmi parancsnokság magas rangú tisztjeként került családjával a királynék városába. Zsóka alsó tagozatos pedagógusként a 3. számú Általános Iskolában tanított. Nyugdíjasként is aktív, dolgozott a Veszprémi Petőfi Színházban, részt vett a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programok szervezésében, a kisgyermekes családok számára karitatív segítséget nyújtó Otthon Segítünk Alapítvány koordinátora. Tamás élelmiszeripari mérnök – a párlatok szakértője, igazi lokálpatriótának vallja magát. Lelkes fotós, több művészeti projektben vett részt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában