2024.03.03. 20:10
Élet a Veszprémi Érseki Pincészetben (Podcast)
A Veszprémi Érseki Pincészet több szempontból is különleges. Ezt persze nem csak azért mondjuk, mert a mi szívünkhöz ők állnak legközelebb, ha az egyházi pincészeteket nézzük. Múlt, tradíció, folytonosság. Mintegy 750 éve, 1277 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a Veszprémi Érsekség (illetve jogelődje a Veszprémi Püspökség).
Két helyen termelnek szőlőt, Mindszentkállán és Felsőörsön. A borkészítés a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével, és tudással készül, de természetesen a hagyományokat is követik. Mostani beszélgetésünkben Benesch Antal, főborász segít nekünk megismerni ezt a több száz éves hagyományt. Fejlesztésekről, szőlőfajtákról, borkészítésről, és sok érdekes témáról beszélgettünk a főborásszal.
A mikrofonnál Szekeres Dávid.
Veol podcast
- Francsics Károly naplója (podcast)
- Átadták a devecseri háziorvosi rendelőket (podcast)
- Lovagok és udvarhölgyek viseleteiben – Amerre járnak, középkori hangulatot teremtenek (podcast)
- Idén is tartalmas programokkal építi a közösséget a Virágzó Veszprém Egyesület (podcast)
- A Telekom esélyei a BL-ben, veszprémi futballsiker és Ricsi anyukája