Veol podcast

2024.03.03. 20:10

Élet a Veszprémi Érseki Pincészetben (Podcast)

A Veszprémi Érseki Pincészet több szempontból is különleges. Ezt persze nem csak azért mondjuk, mert a mi szívünkhöz ők állnak legközelebb, ha az egyházi pincészeteket nézzük. Múlt, tradíció, folytonosság. Mintegy 750 éve, 1277 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a Veszprémi Érsekség (illetve jogelődje a Veszprémi Püspökség).

Veol.hu

Két helyen termelnek szőlőt, Mindszentkállán és Felsőörsön. A borkészítés a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével, és tudással készül, de természetesen a hagyományokat is követik. Mostani beszélgetésünkben Benesch Antal, főborász segít nekünk megismerni ezt a több száz éves hagyományt. Fejlesztésekről, szőlőfajtákról, borkészítésről, és sok érdekes témáról beszélgettünk a főborásszal.
A mikrofonnál Szekeres Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában