Veol podcast

2024.03.03. 12:00

Kifogyhatatlan ötletességgel készít ékszereket Farkas Zsuzsa (Podcast)

Hosszú ideig tanított elhivatottan a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában, rádiókban, tévében vezetett műsort; az egyik veszprémi belvárosi galéria háziasszonya Farkas Zsuzsa ékszerkészítő, aki hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy ő alkothatott ajándékot a város felkérésére a Veszprémben fellépő Zaz számára.

Veol.hu

Zsuzsa elmondta, édesanyja tanított, családi hagyományként egyértelmű volt, hogy iskolában, pedagógusként találja meg a hivatását, 29 évig tanított, a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában 27 évig állt a kisiskolások mellett, nevelte őket, mindig is kreatívan törekedett a szeretetteljes légkör kialakítására, ne csak a tanulásról szóljon, legyen családias a kapcsolata a gyerekekkel. Beszélt róla, munkája mellett bekerült a Veszprém Televízió stábjába, majd műsorvezető volt a hajdani Rádió Jamnél, majd alapító tagként a 2011-ben induló Méz Rádiónál. Mindig is rajongott az ékszerekért, aztán főiskolás korában elkezdett foglalkozni az ékszerkészítéssel, akkor még csak kezdetleges módon, majd évekkel később egyre inkább foglalkoztatta ez a fajta alkotás, amit csak a saját ötletei, inspirációi alapján folytat, fémből, ásványból, kerámiából. Az egyik legkedvesebb emléke ezzel kapcsolatban, hogy ő alkothatott ajándékot a város felkérésére a Veszprémben fellépő Zaz számára - a feketét, az ezüstöt és a türkiz színeket választotta a tervezéskor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában