Átadták a Petőfi-, Latinovits- és Medgyaszay-díjakat, örökös tagokat köszöntöttek

2024.06.25. 20:44

A boldogságot közvetíti a Petőfi Színház

Kőrösi Csaba színművész tizenegyedik alkalommal kapta meg a nézők által megszavazott Petőfi-díjat, Cservenák Vilmos színművész a társulat tagjai által odaítélt Latinovits-díjat vehette át, Baranyai Andrea jelmezkészítő pedig a háttérdolgozóknak járó Medgyaszay-díjat a Veszprémi Petőfi Színház kedd esti évadzáró társulati ülésén.

Balla Emőke

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója megköszönte a társulat munkáját, értékelte a most záruló évadot. Szólt a színház társadalmi szerepvállalásáról – a mellrák elleni sétában való részvételről, az AutiSpektrum Egyesülettel való együttműködésről –, a színház lelki és mentális segítségnyújtó feladatáról, az ifjúsággal való foglalkozásról, közösségfejlesztésről. A Boldogság évada volt a 2023-24-es. Bemutatták az Anconai szerelmesek című zenés komédiát, A három sárkány című vígjátékot, a Csárdáskirálynő című nagyoperettet, az Eldorádó című játékot, a Happy Ending című zenés színművet, a gyermekeknek a Vuk című mesejátékot és a Mézga család újabb kalandjait. Tizennégy vendégelőadást fogadtak, a társulat járt Erdélyben, Párizsban, Stuttgartban. Népszerűek voltak az idei évad új rendezvényei, a premier előtti közönségtalálkozók, nagy kihívás a hungarikumgála megrendezése. A Lélektől lélekig fesztivál és a Rátonyi Róbert Operettfesztivál nagy sikert aratott, a mozgókép fesztivál zárógálájának a színház adott helyet. A jövő évad a lehetőségek évada, amire még több nézőt, bérletest várnak. Oberfrank Pál megemlékezett a közelmúltban elhunyt színművészekről, Bakody Józsefről és Benczédi Sándorról.

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

A társulatot köszöntötte és a kimagasló, minőségi munkát értékelte Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő. Kiemelte a színház társadalmi szerepvállalását, azt, hogy évről évre új, kreatív ötletekkel, eseményekkel áll a közönség elé; nincs a városnak olyan területe, ahova ne jutott volna el a társulat. Nagy Károly atya hangsúlyozta, nagyon fontos sugározni, adni és megélni a boldogságot; nem lehet tudni, az előadások melyik néző szívében indítottak el kérdést, segítettek továbblépni élethelyzeteikben. 

Az évadzáró társulati ülésen díjakat adtak át, hűségórával jutalmazták a színházban évtizedet, évtizedeket eltöltő kollégákat. Több mint hatvan éve dolgozik a Petőfi Színházban Lang Gusztávné, tíz éve Csizmadia Mártonné és Madár K. Zoltán. Az évad nézője Bojnéczné Ficzere Judit, az évad előadása az Anconai szerelmesek című zenés komédia. A nézők tizenegyedik alkalommal szavazták meg a Petőfi-díjat Kőrösi Csabának, a társulat elismerését, a Latinovits-díjat Cservenák Vilmos színművész kapta, a Medgyaszay-díjat Baranyai Andrea jelmezkészítő. A társulati ülésen örökös tag címmel jutalmazták a teátrumban legalább harminc éve folyamatosan dolgozó kollégákat: Cziráki Miklós színpadi koordinátort, Gadácsi Tamás műterem munkavezető, díszletfestőt, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzsert, Kósa Tímea kellékest, Kőrösi Csaba színművészt, Lázár Endre díszletfestőt, Liszi Zsuzsanna öltöztető-jelmezraktárost, Módri Györgyi színművészt, Nyirkó István színművészt, Pelles Andrea összevonttár-vezetőt és Szentmiklósi Ildikó ügyelőt. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában