Nagy sikert aratott az operettfesztivál hétvégi programja

2024.06.24. 17:30

Átneveztek egy utcát és egy udvart

Utcát és udvart neveztek át a VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon. A hétvégén is nagyon sok program várta az érdeklődőket: elindult az operettvonat, volt slágerkavalkád és nemzetközi operettgála.

Balla Emőke

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek célja, hogy megidézze a operett koronázatlan királyának munkásságát, megismertesse ezt a hungarikum műfajt, bemutassa jeles képviselőit, kiemelkedő előadásait. A rendezvény a kezdetektől megszólít minden korosztályt; a gyerekeket idén a a színházkertben pénteken megnyílt gyermekszigeten és varázslatos vidámparkban várták.

Szombaton hangulatos műsorral, különleges programokkal utcát és udvart avattak: a Szeglethy utcából Szirmai Albert utca lett, a Gizella udvar pedig Huszka Jenő udvarrá változott. Huszka Jenő zeneszerző tiszteletére zenés játékot mutattak be a Veszprémi Petőfi Színház művészei, Horváth Elemér Emi és Horváth Péter kíséretével. Az udvarban összegyűlt közönség lelkesen fogadta a bemutatót, tapssal jutalmazta a fülbemászó dalokat.

A New York-i Magyar Színház hungarikum összeállítással Veszprémbe, majd a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekara a Budapesti Operettszínház művészeivel adott műsort.

Vasárnap elindult az operettvonat a városban. Koncertet adott a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar, este nemzetközi operettgála és zárókarnevál szórakoztatta a nézőket. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában