Sulinap

2024.06.13. 18:00

KultUp a pápai Közgázban

Sulinapot tartott a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, melyet KultUp címmel színházi roadshow színesített.

Haraszti Gábor

A KultUp célja a színházi, előadóművészeti és művészetoktatási programok eljuttatása középfokú oktatási intézményekbe, kiemelt figyelmet fordítva az élménypedagógiai fejlesztésre, a kultúraterjesztésre, pályaválasztási szemléletformálásra, a közösségépítésre és a tehetséggondozásra. Foglalkozásaikon a társadalmi szerepvállalás szempontjából fontos karakterek, történetek, jellemfejlődések és életpályamodellek bemutatásával strukturált értékekre épülő szemléletet adnak át a fiataloknak. Az elmúlt egy év során 83 iskolába látogatott el a KultUp, a színházi témanapokkal csaknem harmincezer diákot ért el aktívan. A pápai iskola még 2023 októberében jelentkezett erre a lehetőségre, többek között azért, mert a közgázos közösség számára kiemelten fontosak a színházi alkalmak, élmények. 

Rendhagyó órákon vettek részt a közgázosok
Fotó: Németh Éva

A sulinapon elsőként Kádi Attiláné Patus Viktória igazgató köszöntötte a program előadóit, majd a 11. C osztály diákjai kis szuvenírrel kedveskedtek a vendégeknek. A tematikus témanap keretében Pomlényi Attila, a KultUp oktatási referense, a program koordinátora a résztvevő 13 osztály számára öt órát tartalmazó órarendet állított össze. A rendhagyó órák keretében volt versimprovizáció, tudatos mozgástréning, pantomimjáték, színésztréning, színházi kvíz és közösségi vetélkedő is. A diákok nagyon élvezték a programokat, így biztosak lehetünk benne, hogy a KultUp hamarosan ismét ellátogat a pápai intézménybe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában