Program

2024.06.20. 19:00

Legelőn a lovak

A lovak kiköltöztek a legelőre nevű program szervezője az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület-Hunyor Népfőiskola volt Kiscsőszön.

Tóth B. Zsuzsa

A kiscsőszi lovak, amelyek az egyesület hagyományőrző lovas kultúrájának velejét adják, kiköltöztek nyári szállásukra. Ezt tekintették meg a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal és Jegyzőség dolgozói

Fotó: a szervezők

A tavasz és a jó idő egyenes arányú következménye a friss, üde zöld legelő. A lovak, amelyek az egyesület hagyományőrző lovas kultúrájának velejét adják, immár kiköltöztek nyári szállásukra, és a karámok zártságából az ősi természetüknek megfelelően szabadon futkározva élhetik mindennapjaikat. Ezt tekintették meg az egyesület képviselői a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal és a jegyzőség dolgozóival, akik csapatépítő kirándulás keretében jártak náluk. A lovak által képviselt szabadság és az állományban fellelhető fajták és színek sokfélesége rámutatott, hogy a csapat sokszínűsége mégiscsak egységet alkot. Sokat időztek a vendégek a lovak közelében, Szakos Ferenc beszélt a tartott a fajtákról, és a színezetek helyes megnevezéséről. A látogatók megcsodálhatták a legújabb gyönyörűséget, Fátyolt, a szürke színű lipicait is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában