Könyvtár

2024.06.25. 11:00

Olvasói kihívás értékes nyereményekkel

Véget ért a Jókai Mór Városi Könyvtár több mint fél éven át tartó játéka. A Könyv, kaland, kihívás címet viselő vetélkedőt Mógor Aliz nyerte, aki egy tablettel gazdagodott.

Haraszti Gábor

Az olvasási kihívással a 7–15 év közötti korosztályt kívánta megszólítani a könyvtár. A kihívás célja az olvasás népszerűsítésén kívül, hogy különböző feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek, amelyek során megismerték a könyvtár szolgáltatásait, izgalmas, nyomozós feladatok által a várost, ami egy közös családi programnak is megállta a helyét. A gyerekek a játékba való jelentkezéskor egy füzetet kaptak, amelyben 20 + 1 feladat volt, ezeket tetszőleges sorrendben lehetett megoldani. A helyes megoldásért a játék résztvevői matricát kaptak, amit a füzetbe kellett beragasztani. Minden hetedik matrica után ajándék járt. Aki mind a 21 feladatot helyesen oldotta meg, részt vehetett az értékes fődíjak sorsolásán. Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető elmondta, összesen 243-an vágtak bele a kalandba, mind a 21 feladatot pedig 26-an oldották meg.

Mógor Aliz, Horváth Attila és Mándli Jázmin, a kihívás nyertesei Fotó: Haraszti Gábor

– Úgy gondolom, sikeres volt ez az újfajta kihívás, sokan érdeklődtek és vágtak bele, az látható volt, hogy a hónap során kicsit csökkent a lelkesedés, de a játék időtartama alatt 346 új beiratkozónk lett. A sorsolás során a Sobri Jóska kalandparkba a négyfős családi belépőt Mándli Jázmin nyerte meg, az e-book-olvasót Horváth Attila vihette haza, a fődíj sorsolásakor a szerencse pedig Mógor Aliznak kedvezett, aki egy tablettel lett gazdagabb – tájékoztatott a szakmai vezető, aki elmondta, a játékot a jövőben is szeretnék meghirdetni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában