Fesztivál

2024.06.19. 18:00

Pápai színjátszók sikerei Magyarpolányban

Magyarpolányban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Phőnix Projekt Színjátszó Találkozót, ahol a pápai Petőfi Sándor Gimnázium színjátszó csoportja is képviseltette magát. A petőfis diákok remekül szerepeltek, több díjat is elhoztak.

Haraszti Gábor

Öt alkalommal szólították az eredményhirdetésen a petőfiseket Fotó: iskola

A fesztivál megálmodója Benkó Zsófia Anna, aki a Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára. A pedagógus egy színjátszásközpontú, de mindenképpen művészetorientált fesztivált szeretett volna létrehozni, amiben sok segítséget kapott diákjaitól és sok más helyről is. Egy olyan rendezvényt képzelt el, ahol a drámatagozatos diákok megmutathatják tehetségüket, a magukból kitörni vágyó főnixet, ahol játszó és néző egyaránt jól érezheti magát.

Forrás: iskola

A találkozót több olyan program is kísérte, mely a szórakozást, a pihenést és a művelődést szolgálta, ilyen volt például a molinóra festés, a kincskeresés, a kézműves sarok, a filmes szoba, a "pihi szoba", a Varázserdő mesemeditációval, hangfürdővel és jógával, továbbá a színvonalas előadások. A bemutatott darabokat szakmai zsűri véleményezte, viszont a díjakat több kategóriában a közönség szavazatai alapján osztották ki. A pápai gimnázium Kingvin nevet viselő csapata a leghumorosabb előadás címét nyerte el. A petőfisek egyéniben több díjat is elhoztak, Tóth Gergő a leghumorosabb karakter címet nyerte el, Nagy Kíra pedig három kategóriában is sikert aratott: ő nyerte a legjobb mellékszereplő, a legelvontabb és a legmegosztóbb karakter címét is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában