Mini 7 Próba

2024.06.17. 20:00

Robotikafoglalkozás volt a jutalom

Az olvasás megszerettetése, a mesék ismerete a gyermekkönyvtárosok szívügye. Így van ez az Eötvös Károly Könyvtár Gyermek- és Ifjúsági Könyvtár esetében is. A gyermekkönyvtárosok tavaly indították útjára Mini 7 próba nevű vetélkedőjüket, melyen legutóbb a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 3. b osztálya ért el kiemelkedő eredményt, tájékoztatta lapunkat Smidhoffer Eszter, a könyvtár munkatársa.

Juhász-Léhi István

Smidhoffer Esztertől megtudtuk, a Mini 7 próba program állatmeséket, magyar népmeséket ismertet meg a gyerekekkel. A könyvtárosok hónapról hónapra tíz mesét válogattak össze, amiből a Szilágyi-iskola tanulói hét mesét olvastak el és oldották meg a hozzá kapcsolódó feladatokat. A mesékhez hét állomás tartozik, ahol különböző kérdések, feladatok várták a gyerekeket. Többek között keresztrejtvény, ki mondta kinek, igaz-hamis, rajz, időrend.

A Szilágyi-iskola 3. b osztálya "akcióban"
Fotó: Smidhoffer Eszter

Sebestyénné Siki Eliza tanítónő elmondta, hogy örömmel vettek részt a Mini 7 próbán, ezzel is javítva a gyermekek szövegértését, növelve a szókincsüket, kreativitásukat. Cél az olvasóvá nevelés, mely az iskolában, az osztályteremben is hangsúlyos. Az alsósoknak van saját osztálykönyvtáruk, a szülők számára pedig mesekör. A könyv- és olvasmányajánlás az iskolában és a könyvtárban egyaránt fontos és folyamatos.

A Mini 7 próba eredményhirdetésén kiderült, hogy 186 ponttal a Szálló labdák csapata lett a legügyesebb. Jutalmul mesetarisznyát, pasztellkrétát és vidám füzetcímkét kaptak. Grátisz ajándék volt egy robotikafoglalkozás, melyet Juhász Rebeka tanító, zeneterapeuta tartott az osztálynak. Először egy üdvözlőüzenetet olvasott fel Rebeka, melyet a mesterséges intelligencia írt a gyerekeknek. Majd négyes csapatokban dolgoztak egy pályán, amire be kellett programozniuk az adott robotot. A gyerekek lelkesen vetették bele magukat az izgalmas feladatba. Élményekben nem volt hiány a foglalkozáson.

Vargáné Ládonyi Erzsébet gyermekkönyvtáros elmondta, hogy a jövő tanévtől szeretnék folytatni a Mini 7 próba játékot, hogy minél több mesét megismerhessenek a diákok, gyerekek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában