Tehetséges fiatalok

2024.06.13. 14:00

Végzősök koncertje a pápai ótemplomban

Holb Enikő Villő, Gaál Eszter Veronika és Musitz Áron adott koncertet az ótemplomban. A három tehetséges fiatal a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium végzőse.

Haraszti Gábor

Eszter és Áron a 12. évfolyamon tanulnak, Enikő pedig, mivel a pápai református gimnáziumban megszerzett érettségit követően fordult a zenei tanulmányok felé, a 14. évfolyamra jár – írja a múzeum honlapja. A tehetséges zongoristák a felvételi vizsgájuk anyagából válogattak erre a hangversenyre, nem a teljes műsort játszották, de így is hallható volt a magas színvonalú játék. A közönség Enikőt várta a legizgatottabban, a padban ott ültek egykori tanárai is. Enikő elmondta, hogy a gimnáziumi évek során jött rá, hogy bár voltak tervei, a zene felülírta ezeket, s a zongorázás került élete középpontjába. Sokat gyakorol, de élvezettel teszi, a pápai fellépés előtt csak kicsit izgult, mint mondta, ez most nem vizsga, hanem örömzene, így is ült a hangszerhez.

Holb Enikő tanárai előtt lépett fel
Fotó: Horváth Andrea

– 2022-ben érettségiztem, majd egy kétéves szakképzést választottam, ugyanis rájöttem, hogy én bizony zongorázni szeretnék. Idén végzek, már „csak” a vizsgák vannak hátra, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Többek között Bachot és Debussyt játszom a koncerten, amiket azért választottam, mert ezek a változatos darabok közel állnak hozzám, tükrözik, amilyen én vagyok, hol energikus, hol pedig nyugodt – fogalmazott az ifjú muzsikus.

Az ótemplom tökéletes helyszíne volt a hangversenynek, Enikőben számos emléket felidézett, hiszen gyakran járt itt refisként, lelki többletet is adott számára a szakrális tér a tökéletes akusztika mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában