Balla Zoltán AMI-gála

2024.07.08. 13:00

A népművészet hatotta át a helyszínt

Tóth B. Zsuzsa

Közel ötszáz látogató vett részt a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett regionális tanévzáró fesztiválon

Forrás: Napló

Fotó: egyesület

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület – Hunyor Népfőiskola Hunyor regionális Népi Kézműves Alkotóháza udvarán felállított szabadtéri színpad közel öt órán át fogadta a néptáncosokat és népzenészeket, akik közül a legtöbben a Balla-iskola tanítványai voltak, de sokan érkeztek más intézményektől, szervezetektől is. Délelőtt és délután egyaránt színpadi bemutatókat tartottak, folyamatosan telt házas nézőtérrel. A rendezvény mostanra regionális kulturális fesztivállá nőtte ki magát, amelyen a néptánc, népzene, népi ének mellett jelen volt a kézművesség több ága, a népi játék kultúrája is. 
A rendezvény legnagyobb értéke, hogy a régió családjai, családi közösségei voltak együtt, lehetőség nyílt a térségi társadalmi kapcsolatok erősítésére, családi ismeretségek kötésére. Eközben a népművészet hatotta át a helyszínt – tudtuk meg Kovács Norbert Cimbitől, az egyesület elnökétől, aki köszönetét fejezte ki az Élő Forrás barátainak, népzenész, néptáncos mestereinek, kézműveseinek és a szülőknek, akik segítettek abban, hogy a gyermekek élményekkel gazdagodhassanak Kiscsőszön.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában