Az ihlet titkai

2024.07.05. 09:00

Így készülnek Géczi János dekollázsai

Sétálja körül, ahogy Géczi János veszprémi költő, képzőművész óriási dekollázsait készíti! A Műcsarnokban a megnyitó előtt több alkalommal ingyenesen megtekinthető az alkotás folyamata.

Benkő Péter

Géczi János Budapesten, a Műcsarnokban kiállított művei erősen kapcsolódnak a nagyvárosi környezethez és a fogyasztói kultúrához, dekollázsainak alapanyagai az időnek és az emberi beavatkozásnak köszönhetően roncsolt, talált-gyűjtött (lopott!) óriásplakátok, amelyeket minimális beavatkozással, tépéssel, visszaragasztással alakít művekké. Az alkotó a kiállítóterem falaira és a Műcsarnok homlokzata elé is ideiglenes, helyspecifikus installációt készít.

A tárlat kuriózuma, hogy az alkotói folyamatot is a nyilvánosság elé tárják már a július 18-i megnyitót megelőzően is. Július 5-én és 7-én a Műcsarnok homlokzata előtti zöld területen a művész személyesen hordja fel – tapasztja – tépi vissza dekollázsait az oda kihelyezett hagyományos hirdetőoszlopokra, július 11-től pedig a kiállítás terében engednek bepillantást a Műcsarnok falaira készülő alkotás készítésének folyamatába több, előre meghirdetett alkalommal. Az ingyenesen látogatható időpontok: július 11., 17-19 óra, július 13. 14-16 óra és július 14., 14-16 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában