Borászat

2024.07.02. 17:00

Olaszrizling a város idei bora

A Piffáth Pince 2023-as évjáratú, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizlingjét választották a város borának. A nyertes bor megjelenik majd a városi rendezvényeken, és ezt kapják majd ajándékba a Füredre érkező meghívott vendégek is.

Veol.hu

Évek óta hagyomány, hogy a Balatonfüredi Városi Borversenyen arany, illetve nagyarany díjazásban részesült száraz olaszrizlingek közül a képviselő-testület kiválasztja a város borát.

Illusztráció: Piffáth Pince

Idén hat füredi borász nyolc aranyérmes, 2023-as évjáratú olaszrizlingje versengett a címért. A borokat két körben minősítették: először egy húszpontos borbírálati rendszer alapján kiválasztották a három legeredményesebb bort, amelyeket a második körben egyszerű rangsorral ismételt kóstolás után bíráltak el a képviselők. Ezúttal mindkét kört a Piffáth Pince tavalyi, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizlingje nyerte.

A megmérettetésben az alábbi borászatok vettek részt: Reitner Pince, Szabó és Fia Borpince, Arias Szőlőbirtok, Piffáth Pince, Vesztergom Pince és Koroncai Pince.

Piffáth Lajos a Balatonfüredi Borhetek megnyitóján veszi majd át az oklevelet a díjazott borért, ami kóstolható lesz az augusztus 9-én kezdődő, több mint háromhetes rendezvényen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában