Megye II.

2017.10.09. 12:17

Hatalmas ütközet volt Tomajon

A Badacsonytomaj legyőzte a Herendet, az MTD Hungária megye II-es labdarúgóbajnokság hétvégi rangadóján hét gól született.

Horváth Gábor

A címvédő Ősi PSK (fehér mezben elöl Skabla Adrián) megérdemelten tartotta otthon a pontokat a tótvázsonyiak ellen Fotó: Balogh Ákos

B.tomaj-Herendi PSK 4:3 (2:3)

Pintér Károly Sportpálya, 200 néző. Jv.: Ákos D. B.tomaji SE-Bonvino: Nagy T. – Baumann (Kocsor), Mékli, Tombor P., Lübkemann, Csík (Göntér), Kiss G. (Molnár G.), Kiss J., Kiss M., Csala, Horváth A.

Herendi Porcelán SK: Kurek – Albrecht, Giron, Sóskuthy Z. (Marosi), Meleg, Molnár R. (Erdősi), Sóskuthy B., Prodanovits (Csapai), Teimayer, Bachstetter, Králl.

Gólszerzők: Tombor P., Kiss J., Kiss G., Lübkemann, ill. Albrecht, Giron, Prodanovits.

A mérkőzés elején egymásnak estek a felek, de a gólra fél órát kellett várni. A fölényben játszó hazai csapat szerzett vezetést, de a vendégek két védelmi megingást kihasználva három perc alatt megfordították a mérkőzést. Lübkemann távoli lövéssel egalizált, de egy bedobást gólra váltó porcelángyáriak mehettek előnnyel a szünetre. A második félidőben le is zárhatta volna a mérkőzést a Herend, de csak kapufákig jutott, míg a Tomaj egy kapu előtti kavarodás után ismét kiegyenlített.

Újabb vendég helyzetek és kapufák után egy vitatott esetet követően a hazai csapat megszerezte a győzelmet jelentő találatot. A fordulatos, sportszerű mérkőzésen a Herend rászolgált volna az egy pontra.

Jók: Lübkemann F., Csala F., Kiss G., Kiss M., ill. Teimayer Á., Sóskuthy Z., Prodanovits M.

Tudósított.: Lukács László.

Szentantalfa-Öskü FC 0:1 (0:1)

Szentantalfa, 150 néző. Jv.: Pap E. Szentantalfa NVSE: Móró – Süveges, Cséri, Szigeti, Molnár E., Csillag, Borda, Nagy Zs., Róka (Szarka), Lele, Varga P.

PV 2000 Öskü FC: Kovács N. – Török P., Török Zs., Kamondi, Kocsis, Gáspár, Gárdai, Talián, Bódis R., Németh R., Bódis B.

Gólszerző: Talián.

Az első félidőben a hazai csapat lépett fel támadólag. A helyzeteit azonban nem tudta gólra váltani, pedig két ziccere is akadt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vendégek szereztek gólt egy kipattanó lövésből.

A második játékrészben az Öskü tudatosan lassította a játékot, labdavesztésüket követően sokszor állította meg a játékvezető a mérkőzést. Az szentantalfaiaknák ezt követően sem jött össze semmi, kihagyták a kihagyhatatlant is, illetve jól zárt a vendég védelem. Vendégsiker egy olyan mérkőzésen, ahol ritka volt a 2-3 perces megszakítás nélküli játék.

Jók: Nagy Zsolt, Varga Péter, illetve Kovács Norbert, Török Péter, Kocsis Róbert.

Tudósított: Dombi Károly.

Balatonkenese-T.dörögd 2:4 (2:1)

Balatonkenese. Jv.: Nagy J. Balatonkenese Városi SE: Rauch (Molnár B.) – Horák, Pintér, Kiskó, Polgár T., Pacsuta, Kuti L., Kuti S., Polgár G., Takács, Cseh.

Taliándörögd SE: Fiszter (Bújtor) – Szalai P., Szabó D. (Egyed), Szabó Z., Szalai R. (Péczer), Nagy Gy., Fülöp, Kocsis, Mészáros, Kóródi (Szőrös), Kellner.

Gólszerzők: Kuti S., Polgár G., ill. Nagy Gy., Szalai R., Mészáros, Kóródi.

Csopak-Nemesszalók 1:1 (0:0)

Csopak, 80 néző. Jv.: Pintér G. Csopak SC: Pájer – Zemen, Pap, Békési (Szekeres), Somosi (Papp A.), Kemény, Füle, Farkas K., Tislér (Tar), Gelencsér, Dudás.

Egyetértés SE Nemesszalók: Horváth M. – Hegedűs, Horváth B., Kálmán, Lőrincz, Varga M., Budavári, Bakos, Varga D., Kiss B., Vágenhoffer B.

Gólszerzők: Dudás, ill. Budavári.

Nagy lelkesedéssel kezdte a mérkőzést a Csopak, és sorra alakította ki a helyzeteket a vendég kapu előtt. A lehetőségek rendre kimaradtak, és hiába játszott jobban a hazai együttes, nem tudott előnnyel vonulni a szünetre.

A második játékrészben is a Csopak dominált, ám a vendégek is egyre többször veszélyeztettek. A számos helyzet egyikét végül Dudás Máté értékesítette, azonban a Nemesszalók váratlanul egyenlített egy szabadrúgásból.

A végjátékban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, így maradt az 1:1-es döntetlen, aminek a vendégek örülhettek jobban.

Jók: senki, ill. Horváth M., Budavári Cs.

Tudósított: Wellesz Zoltán.

Somló SC-Tapolca 0:1 (0:0)

Somlószőlős. Jv.: Holczbauer F. Somló SC: Vér – Horváth R. (Orsós), Kiss Z., Szöllősi M., Kiss J. (Székely Á.), Kizmus, Csejtei, Szabó M., Véber (Sántha), Varga Z., Papp D.

Tapolca: Schmidhoffer – Pölczmann, Péter B. (Hován), Horváth Á., Péber K. (Szabó N.), Kovács M., Dobján, Kertész, Vers M., Bardon, Hadnagy.

Gólszerző: Szabó N.

Kiállítva: Szöllősi M. (81.), Papp D. (67.).

Ősi PSK-Tótvázsony 4:1 (2:0)

Ősi, 100 néző. Jv.: Görög I. Ősi PSK: Simonyai – Gézárt (Bíró), Szöllősi, Tolner T., Skabla, Sebestyén (Nyevrikel), Jakab, Steigler, Balogh Á., Lencsés, Kiss Á.

Tótvázsony SE: Vodenyák Á. – Horváth P. (Nemes), Horváth A., Marton, Szabó Z., Steierlein (Mayer), Regenye, Horváth G., Balogh T., Balogh I., Deák.

Gólszerzők: Steigler (2), Lencsés, Kiss Á., ill. Nemes.

A címvédő Ősi PSK (fehér mezben elöl Skabla Adrián) megérdemelten tartotta otthon a pontokat a tótvázsonyiak ellen Fotó: Balogh Ákos

A hazaiak újra magukra találtak a múltheti vereséget követően és magabiztos, szép játékkal gyűjtöttek be a három pontot. Így továbbra is őrzik a már több mint két éve tartó hazai veretlenségi sorozatukat.

Végig az ősi játékosok akarata érvényesült és a rengeteg helyzetből négyszer be is találtak. A vendégek néhány kontra támadásból tudtak némi zavart okozni, 2:0-ás állásnál büntetőhöz jutottak, de Simonyai, ahogyan múlt héten, most is védeni tudta.

Jók: Simonyai, Szöllősi ill. senki.

Tudósított: Balogh Ádám.

Csabrendek-Nemesvámos 3:2 (1:1)

Csabrendek. Jv.: Hegyi Z. Csabrendek FC: Szente – Takács (Kalmár), Orsós, Szerencse, Auer (Nyoma), Bors, Kovács M., Bartha, Fazekas, Busa (Nagy E.), Pados.

Nemesvámosi LSE: Huszár (Gárgyán) – Bazsó, Kerekes, Babai, Holler, Janzsó, Németh A., Regős, Weibel, Solymosi, Vida.

Gólszerzők: Bors, Nyoma, Bartha, illetve Weibel, Solymosi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!