Hazai környezetben

2017.10.27. 19:49

Tovább menetelne az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban

Hazai környezetben lép pályára szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban. Rozmán László hat mérkőzés óta veretlen csapata az Andráshidát fogadja.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (zöld mezben Nagy Krisztián) hat mérkőzés óta veretlenek Fotó: Penovác Károly

Az ajkaiak a Kaposvár elleni hazai siker után újabb fontos győzelmet arattak, a múlt hé-ten a Csepel otthonából hozták el a pontokat (0:1).

Sorozatban hatodik találkozóját vívta meg veretlenül a Veszprém megyei együttes, amely ebből négyet meg is nyert.

- Hatalmas küzdelem volt, sajnos viszonylag kevés játékkal – emlékezett vissza az előző fordulóban játszott találkozóra Rozmán László, az FC Ajka vezetőedzője.

Az ajkaiak (zöld mezben Nagy Krisztián) hat mérkőzés óta veretlenek Fotó: Penovác Károly

- Az első félidőben fölényben játszottunk, sőt egészen a 75. percig irányítottuk a mérkőzést. Többször is eldönthettük volna a pontok sorsát. Ellenfelünk az utolsó negyed- órában ránk jött, kapufát lőtt, de szerencsére egyenlítenie nem sikerült – tette hozzá a szakember.

Az FC Ajka ma az Andráshidát látja vendégül.

- Abszolút elismerjük ellenfelünk eredményeit, egy szervezett, egységes csapatról van szó. Jó hangulatban, feldobott állapotban készülünk a mérkőzésre, bízom benne, hogy ez teljesítményünkön is látszik majd. Szeretnénk minél előbb feltörni a vendégek zárt védekezését – fogalmazott Rozmán László, aki elmondta: az Andráshida hasonló stílusban futballozik, mint a Csepel, ám valamivel jobb a játékosállománya, mint előző ellenfelüknek.

Az ajkaiak 21 ponttal a negyedikek a tabellán, ugyanannyi egységet szereztek, mint a nemrég még listavezető, most harmadik Videoton FC. Jelenleg az Érdi VSE (24 pont) áll az élen.

Az Andráshida szintén jól szerepel ebben a szezonban, a Zala megyeiek 19 ponttal a hatodik pozícióban tanyáznak. Előző két mérkőzésüket egyaránt megnyerték. A szombati találkozó 14.30-kor kezdődik.

A forduló párosításai, szombat, 13.30: Érdi VSE- Pápai Perutz FC, 14.30: FC Ajka-Andráshida, III. Ker. TVE-Csepel, Pénzügyőr- THSE, 17.00: Kaposvár-VLS Veszprém.

Vasárnap, 11.00: Videoton II-Dunaharaszti, 13.00: Puskás Akadémia II-Csorna, 13.30: Gyirmót FC Győr II- BKV Előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!