Hatvan percnyi rohanásra számít a svéd az Aalborg ellen

2017.11.02. 15:46

Andreas Nilsson, a boldog apuka

A dán bajnok, az Aalborg ellen kemény, de tempós meccsre számít Andreas Nilsson, a Telekom Veszprém svéd légiósa.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája két hetes szünet után folytatódik.

A Telekom Veszprém négy győzelemmel és döntetlennel vezeti a B csoportot a BL-ben. Az eddig veretlen bakonyiak szombaton 17.30 órakor az Aalborg alakulatát fogadják.

A veszprémi klub első svéd légiósát, Andreas Nilssont faggattuk ki, mi történt vele az elmúlt időszakban, mit vár a szombati BL-meccstől.

Az elmúlt hónapban Andreas Nilsson élete egyik fontos állomásához érkezett. A svéd beállós ugyanis édesapa lett.

- Rendkívül boldog vagyok, csodálatos, hihetetlen érzés egy gyermek születése. Pompás kisember a fiam, aki a kedvesemmel együtt nagyon jól van. Az egyetlen probléma, hogy ők most még nem laknak velem, otthon vannak Svédországban, így amikor lehet, utazom haza – mondta mosolyogva a játékos.

Fotó: Penovác Károly

Szóvá tettük neki, hogy láthatón jó pár kilótól megszabadult, sokkal erősebb, atletikusabb lett az elmúlt időszakban.

- Rengeteget edzettünk a nyáron és ez jó hatással volt a kilóimra is. Ha úgy tetszik, igen, jóval izmosabb vagyok, mint annak előtte. Nemcsak erősebbnek, hanem fittebbnek is látom magam. Most kifejezetten jól érzem magam a bőrömben – fogalmazott.

Hogy Andreas Nilsson jól érzi magát az a teljesítményén is meglátszik. Legyen szó a Komlóról, vagy a Kielről, mindig igyekszik a maximumot nyújtani. Támadásban és sokszor a védekezésben is fontos láncszeme a veszprémi csapatnak.

- Eddig a spanyol szisztéma szerint kézilabdáztunk, ám a nyártól sokkal inkább felgyorsult a játékunk. Sokkal többet futunk és lépésről, lépésre haladva fokozatosan alakul át a stratégiánk, a játék stílusunk. Szerintem mindannyian egyre jobban értjük, egyre jobban alkalmazkodunk az új rendszerhez – húzta alá az ifjú édesapa.

Míg a B jelű nyolcasban a Telekom az első, az Aalborg a nyolcadik helyen áll. A dán bajnok eddig egyetlen győzelmet tud felmutatni, a második fordulóban a szlovén Celje ellen diadalmaskodott 32:30-ra.

A jelenlegi dán bajnok egyébként nem túl rutinos a BL-mezőnyben. eddig mindössze három szezonban (2010/11, 2013/14, 2014/15) vett részt a sorozatban.

Mindezek ismeretében érthető, ha a Telekom számára papírforma eredmény a siker megszerzése.

- A Bajnokok Ligájában sosem beszélhetünk könnyű mérkőzésről, itt minden összecsapás nagyon nehéz. Nem is megyünk biztosra az Aalborg ellen sem, alaposan felkészültünk belőle. Futós, rohanós hatvan percre számítok. A dánok nagy küzdők, és nagyon gyorsan kézilabdáznak. Mindent egybevetve azonban természetesen a két pont megszerzése a célunk – szögezte le Andreas Nilsson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!