Aalborg

2017.11.26. 18:39

Hidegzuhany Dániában, kikapott a Telekom!

A dán bajnok kiválóan alkalmazta a hét hat elleni játékot a Telekom Veszprém ellen és gyakorlatilag ennek a taktikai húzásnak a köszönhetően óriási meglepetésre legyőzte a magyar együttest a Bajnokok Ligájában. Az Aalborg teljesen megérdemelten nyert és ezzel a forduló szenzációját szolgáltatta.

B. Virág Rita

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

 

Aalborg-Telekom Veszprém

29:26 (14:13)

Aalborg, 3000 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Aalborg Handball: Pedersen – Meinby 1, LARSEN 5, HALD 5, Antonsen 1, HOLST 6, Juul 2. Csere: Saugstrup 2, JOTIC 3, Hesselund 1, Smarason 3. Edző: Aron Kristjansson. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 5 (1), Tönnesen 1, Lékai 6, Nilsson 2, Ilic 5 (2), Manaskov 1. Csere: Mikler (kapus), Schuch, Nagy 3, Blagotinsek 3, Terzic, Győri, Jamali. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: –, ill. 5/3.

A PSG-től elszenvedett két vereség után megújított kerettel vágott neki az Aalborg elleni idegenbeli találkozónak a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában. Az Aalborgnál viszont mindössze tizenkét játékos szerepelt a hivatalos nevezési listán.

Ljubomir Vranjes benevezte Győri Mátyást és Ligetvári Patrikot is, akik először mutatkozhattak be a szezonban a BL-ben. Rajtuk kívül Iman Jamali, valamint Ancsin Gábor neve is a jegyzőkönyvben szerepelt. Kimaradt viszont Cristian Ugalde, Dragan Gajic, Renato Sulic és William Accambray.

A dánok, ahogy Veszprémben is láthattuk, az első percektől fogva lehozták kapusukat a támadásoknál, és hét a hat ellen játszottak. Ennek eredményeképp a 10. percben 4:3 állt az eredményjelzőn. A vendégek több biztos helyzetet elpuskáztak, Ilic üres kapura kapufát lőtt, Nilsson fölé dobott egy kipattanót, míg Manaskov a kapusba vágta a labdát. A dánok a 11. percben már két góllal is vezettek, Antonsen kínaiból vette be Alilovic kapuját (5:3). Ilic szépített, majd Marguc egyenlített, aztán a 17. percben sikerült átvenni a vezetést, Marguc hetesével.

Tönnesen kapott kiállítást, Juul hétméteresébe Alilovic kapott bele. Az emberhátrányt 0:0-val lehozta a Veszprém, de hiába egészült ki a vendég együttes, Juul eredményes volt.

Felváltva estek a gólok, a dánok jól alkalmazták a 7-6 elleni játékot (9:9). Kisebb veszprémi megtorpanást követően az Aalborg Hesselund és Holst találataival 11:9-re meglógtak. Emberelőnyben Nagy szépített, majd Holst szerzett szerencsés gólt. Blagotinsek hagyott ki nagy helyzetet, Mikler arccal védte a dán kínai figurát, a kipattanót viszont Manaskov lőtte az üres kapuba (12:11). Sajnos továbbra sem találta a 7-6 elleni játék ellenszerét a Veszprém, így a félidő végére 14:11-re alakult az állás. Nagy bombája jókor jött, majd a csapatkapitány hetest harcolt ki. A hétméterest Ilic értékesítette, így 14:13-mal zárult a játékrész.

Jotic kezdte a gólgyártást a második félidőben, Blagotinsek válasza nem késett sokat. A 37. percben Nagy egyenlített, ráadásul Antonsen lövés közben arcon csapta, így utóbbi mehetett két percre a kispadra (37. perc: 16:16). Schuch is két percre leült. Holst újabb bombájával megint két góllal ment az Aalborg. Lékai észnél volt, zsinórban kettőt vágott, Holst pedig már hat találatnál járt. Állandósult a dánok egy-két gólos előnye, s ez annak tudatában, hogy vészesen fogyott az idő, nem tűnt jó jelnek (45. perc: 22:20).

Manaskov kapott két perces büntetést, Győri pedig debütált a BL-ben, igaz a bal szélén kapott lehetőséget. Lékai emberhátrányban is betalált, ám Smarason gyorsan reagált. Nilsson kapott jó bejátszást, nem is rontotta el, így 24:23-as állásról kezdődött el a hajrá, az utolsó tíz percben.

Mikler nagyokat védett, a dánok időt kértek, Hald pedig ismét kettőre növelte a különbséget. Nilsson is leült két percre, aztán Marguc rontott büntetőt 25:23-nál. Öt és fél perccel a vége előtt Blagotinseket küldték ki a játékvezetők, Jamali érkezett a veszprémieknél. Telekomos időkérést követően Tönnesen pókhálózta ki a dán kaput, ám Hald megint üresen maradt (57. perc: 26:24). Marguc szépített, a túloldalon Larsen volt a gólszerző. Lékai találatával indult az utolsó perc (27:26).

A Veszprém nem tudta kivédekezni az újabb dán akciót, előbb a szélről, majd beállóból is kapott egy gólt, így óriási meglepetésre 29:26-ra kikapott a Telekom. Ezzel zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el a magyar bajnok az európai elitsorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!