hagyomány

2018.01.01. 18:14

Hangulatos futással búcsúztatták az óévet Ajkán is

A hagyományos szilveszteri futást 19. alkalommal a Sportváros Nonprofit Kft. rendezésében, többek között az önkormányzat támogatásával, Ajka központjában tartották.

Borsos Renáta

A versenyzők a szilveszteri táv teljesítése közben. Sokan öltöztek jelmezbe, mások mókás parókában futottak Fotó: Györkös József

Szilveszter alkalmával több mint 700-an futották le a 2018 méteres távot. Az Agóra téren jelmezekbe öltözött futókkal, színes parókákban bemelegítő versenyzőkkel, sportfelszerelésben várakozó aktív sportolókkal lehetett találkozni a rajt előtt. A számos érdeklődőt vonzó közösségi esemény rekordértékhez közelített, mind a résztvevők számában, mind az időjárás tekintetében.

A versenyzők a szilveszteri táv teljesítése közben. Sokan öltöztek jelmezbe, mások mókás parókában futottak Fotó: Györkös József

A tavaszias hőmérséklet kedvezett a versenynek, melynek célja a futás sportágának népszerűsítése, a 2017-es év búcsúztatása és az új esztendő köszöntése volt. Az aktív részvétel mellett sokan azért látogattak el a térre, hogy szurkolásukkal biztassák a versenyzőket, illetve, hogy együtt búcsúzzanak az óévtől.

A futóknak Káldi János, a verseny ötletgazdája kellemes futást és a biztonságos versenyzést kívánt. A résztvevőket a rajtvonalnál Horváth József alpolgármester egy üveg pezsgő felbontásával indította el a 2018 méteres távon. A lehetőség, hogy a decemberi napsütésben fussanak egy jót, mindenki számára adott volt. Voltak, akik babakocsival együtt családosan vágtak neki a távnak, akadtak, akik baráti társaságban, vagy akár egy cég képviseletében teljesítették a feladatot.

Konrád Dávidot – aki nem egészen 7 perc alatt elsőként ért célba – sorra követték a beérkező futók. Az önkormányzat képviseletében Schwartz Béla polgármester és Szántó Renáta sajtóreferens is teljesítette a 2018 métert, elmondásuk alapján nem először vettek részt az eseményen.

A szilveszteri rendezvény után a díjak átadása következett. A legfiatalabb lány kategória győztese a 8 hónapos Horváth Boglárka lett, akit szülei babakocsiban toltak, míg a legfiatalabb fiú különdíjat két kisfiú megosztva kapta.

A legidősebb hölgyversenyzőnek járó jutalmat a 86 éves Harczi Józsefné kapta, majd a korábbi évek hagyományát követve, ismét Czingler Sándornak jutott a legidősebb férfi futónak járó elismerés.

A különdíjak után a legtetszetősebb jelmezeket, az önkormányzati testület két tagjából álló zsűri értékelte. Ajándéknak a kalóz, vámpír, illetve farkas jelmezben futók örülhettek.

A vidám hangulatú rendezvényt tombolasorsolás zárta, melyen a polgármester felajánlásának köszönhetően a Cartens testvérek egy táblagéppel indulhattak haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!