Önmegvalósítási show

2018.01.21. 18:19

Nagyarányú vereséget szenvedett a Motax KC

Fontos rangadót vesztett a Motax KC Pápa kosárlabda alakulata, amely egyre kilátástalanabb helyzetben van a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly

Alba Fehérvár-Motac KC 85:64 (22:10, 24:13, 18:20, 21:21)

Székesfehérvár, 300 néző. V.: Gelencsér, Reisz, Mintál. Alba Fehérvár KC: Lévi 16/6, Szűcs 3/3, Brbaklic 29/9, Polster 8/6. Csere: Lukács 8, Magda, Kuttor 3, Takács M. 1, Balsay 2. Edző: Peresztegi Nagy Ákos. Motax KC Pápa: Kálmán 11/3, Cook 14/3, Schveighoffer 8, Horváth G. 6/3, Keller 7. Csere: Fülöp 4, Hadnagy B. 3, Presing 2, Horváth A., Vajda B. 4, Kocsis 5. Edző: Molnár István.

Nem túl jó előjelekkel vágott neki a találkozónak a Motax KC Pápa, mert bár a héten sikerült leigazolni a Veszprémből távozott Ryan Cookot, viszont a fiatalok egész héten betegeskedtek, edzésre sem tudtak menni, és az ő játékuk a szabályok miatt kulcsfontosságú minden csapatnak. Az említett Cook ráadásul elkésett, csak negyedórával a kezdés előtt érkezett meg.

Fotó: Penovác Károly

A házigazdák Varga M. triplájával indították a derbit, de Horváth G. szinte azonnal válaszolt. Sőt egy labdát is elcsent, de kimaradt a helyzet, az ellentámadás végén pedig Lévi hintett egy újabb hármast (6:2). A Pápa nem jól sáfárkodott a lehetőségeivel, a nagy tempót diktáló fehérváriak viszont sokkal pontosabban dobtak (12:4). A már a nagycsapatban is bemutatkozott Brbaklic újabb távoli dobásával tíz pont fölé nőtt a különbség (15:4). Időt kért a Motax, ám továbbra sem találta a megfelelő távolságot a gyűrűtől, a tabellán az utolsó helyet elfoglaló házigazda viszont tetszés szerint érte el a pontjait (22:4). Szerencsére Cook jókor villant, így 22:10-es állásról folytatódott a csata.

Az amerikai duplájával kezdte a második felvonást a Pápa, de nem sikerült közelebb férkőzni a lelkes fehérváriakhoz. Ugyan sok volt a hiba mindkét oldalon, azonban a hazaiak nagyobb elánnal küzdöttek, s így egyre inkább nőtt a távolság a két fél között, Brbaklic trojkáját követően már 36:19-re állt a meccs. A fiatal légiós igazi vezérként vitte hátán a csapatát, ha nem a pontszerzésben járt élen, akkor lepattanót szedett, vagy gólpasszt adott (46:23).

Büntetőkkel zárkózott közelebb a Pápa a harmadik negyed elején, úgy tűnt, nincs egy vezéregyéniség, aki lökést tudna adni a társaknak (48:32). Ellenben a túloldalon mindig akadt valaki, aki lendített egyet a szekéren. Bár ezt a felvonást két ponttal megnyerte a Motax, ez kevésnek tűnt a fiatal fehérváriak ellen (64:43).

Az utolsó negyedben 66:50-re feljött a Pápa, ám Lévi hármasa végképp összetörte a vendég reményeket. A Motax nem tudott közelebb zárkózni, így meglehetősen nagyarányú vereséget szenvedett.

Molnár István: – Az első félidőben még magam sem tudom, hogy hol voltunk. A másodikra próbáltunk visszajönni, de ez nagyon, nagyon kevés volt már ekkor. Van egy olyan érzésem, hogy önmegvalósítási showban szerepelek. Ha ezen nem változtatunk igen gyorsan, nagyon rossz vége lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!