A siker lehet a gyógyír

2018.01.25. 15:26

Schuch Timuzsin kíváncsian várja, vajon a franciákat meglepheti-e valaki

Sokat jelentett volna a fiatal magyar válogatottnak, ha a középdöntőben még tud három éles, jó meccset játszani. Sajnos azonban a kiesés tényén már változtatni nem tudunk, így a legjobb ha előre tekintünk.

B. Virág Rita

Varasd, 2018. január 13. Schuch Timuzsin a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének elsõ fordulójában játszott Dánia - Magyarország mérkõzésen Varasdon 2018. január 13-án. Dánia - Magyarország 32-25. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezt Schuch Timuzsin, az Európa-bajnokságon idejekorán kiesett magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya mondta el lapunknak.

- Hogy túltettem-e magam a kiesésen? Nem is tudom. Elég kevés idő telt el a hazautazásunk óta. Úgy gondolom, nagyon sokat jelentett volna ennek a fiatal válogatottnak, ha középdöntőbe jut és ott még három éles, jó meccsen tud játszani – kezdte a Telekom Veszprém beállója.

A játékos szerint az volt a legnagyobb probléma a magyar csapattal, hogy meglehetősen hullámzó teljesítményt produkált.

- Akadtak jó időszakok, hiszen a spanyolok ellen hatvan percen át partiban voltunk, a dánokkal szemben pedig negyven percig bírtuk Ez a két csapat pedig most a négy között van. Le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat, de sok-sok gyakorlással, edzéssel szerintem az elit is elérhető lenne. Ehhez persze még idő kell, össze kell szoknunk – hangsúlyozta.

A mongol felmenőkkel is büszkélkedő Timuzsin első ízben viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

- Nagy öröm számomra, hogy ez a megtiszteltetés ért. Csapatkapitányként igyekeztem a nehéz pillanatokban felrázni, kizökkenteni a társaságot. Ha sikerült egy kis pluszt adnom, annak örülök. Úgy láttam, tényleg voltak pillanatok, amikor ezer fokon égett, pörgött a társaság. Viszont az tapasztalat és rutin kérdése, hogy ha becsúszik két-három hiba, akkor ne essünk vissza, ne cipeljük tovább pszichésen ezt a terhet, hanem gyorsan lépjünk túl rajta. Ez még láthatóan sok játékosnak gondot okozott – fogalmazott a 32 esztendős sportoló, aki az Eb-n nemcsak a védekezésből, hanem a támadásból is alaposan kivette a részét.

- Nekem is szokatlan volt, hiszen a klubomban jobbára csak védekezem. Viszont minden csupán gyakorlás, edzés kérdése. Ha most itthon, Veszprémben is többet foglalkoznánk ezzel, újra visszajönnének a mozdulatok és a szervezetem, a testem is hozzászokna a másfajta terheléshez – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy szerinte, ki nyeri az Európa-bajnokságot, a kiváló védőjátékos úgy válaszolt, a torna legnagyobb favoritjai a franciák, de kíváncsi arra, hogy egy jó edzői húzással, nem megszokott taktikai variációhoz nyúlva vajon képes lesz-e valaki egy gyengébb kerettel megszorongatni az esélyest.

Az Európa-bajnokságról hazautazva néhány nap pihenőt követően természetesen újra munkába állt Schuch Timuzsin is a Telekom csapatánál. A veszprémiekre a jövő szombaton kezdődő tavaszi szezonban komoly feladatok várnak.

- Alig két hét és a Bajnokok Ligája is folytatódik, utazunk Kielbe. A tavasz mindig a szezon legizgalmasabb és nekünk a legnehezebb része, hiszen az igazán fontos kérdésekre most kapunk választ. Ezért most kell megszereznünk az állóképességet a tavaszra, most ez a legfontosabb feladatunk. Szeretnénk a BL-csoportunkban minél előkelőbb helyen zárni, ehhez jó eredményeket kell elérnünk februárban és március elején. Fél év után az edző és a csapat már jól ismeri egymást, tudjuk, mire számíthatunk. Várjuk a folytatást – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!