Motax KC Pápa

2018.02.25. 10:55

Cook: 41 pont – nagyszerű pápai győzelem

Hatvan százalékos dobóteljesítménnyel és közel száz pontot termelve nyerte meg a Motax KC Pápa az Óbudai Kaszások elleni kiesési rangadót a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában. A vendégektől az amerikai Cook 41 pontot vállalt.

B. Virág Rita

Óbudai Kaszások-Motax KC

87:97 (19:25, 27:21, 18:26, 23:25)

Budapest, 200 néző. V.: Gelencsér, Major, Szilágyi. Óbudai Kaszások: Prophet 27, Vámos 15/9, Van der Meer 15/9, Reiter 10, Pintér 8/3. Csere: Keresztesi 12/3, Varga, Molnár, Kis Molnár. Edző: Nagy Bálint. Motax KC Pápa: Cook 41/12, Kálmán 23/15, Schveighoffer 12, Keller 5, Horváth G. 5/3. Csere: Fülöp 7/3, Kocsis 4, Presing. Edző: Molnár István.

Jól kezdtek a bakonyiak: Cook és Kálmán közelről is, és távolról is biztosan értékesítette a helyzeteit. Az első negyed végére 19:25-ös állás alakult ki.

A második játékrészben a hazaiak, különösen az idegenlégiósnak, Propethnek köszönhetően utolérték a pápaiakat. Ekkor védekezésben elég sok hibát vétettek a Motax játékosai (46:46).

A harmadik felvonásban újra tovább folytatódott a dobópárbaj, amiből a pápaiak jöttek ki jobban. Schveighoffer és Fülöp is remekül váltotta pontokra a lehetőségeit, a teljesítményüknek is köszönhetően 64:72-re alakult az állás.

Az utolsó játékrészben a dobópárbaj mellett hatalmas harc alakult ki minden labdáért, igazi rangadó hangulat uralkodott, a Kaszások mindent megtettek a felzárkózás érdekében, de a vendégek Kálmán és Cook vezérletével tartották előnyüket. A mérkőzés végi büntető párbajt is sikerült a pápaiaknak megnyerniük és végül nagyszerű győzelmet arattak.

Összességében a kiesési rangadón Pápa elsősorban szervezett támadásainak és jó dobószázalékának köszönheti a győzelmet.

Molnár István: – Azt gondolom, hogy ritka ez a dobóteljesítmény. A 97 pont idegenben igen dicséretes, de itt nem szabad megállnunk. Nehéz mérkőzések állnak előttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!