negyedik alkalommal

2018.02.07. 15:48

Novák Dezső emlékére fociztak Tapolcán

Szombathelyi siker született a IV. Novák Dezső utánpótlás-emléktornán. A labdarúgókupán a fiatalok mellett öregfiúk is pályára léptek.

Horváth Gábor

A tapolcai csapat a nyitányon ikszelt a későbbi győztes Illés Akadémiával, a házigazdák végül a hetedik helyen zártak Fotó: tempofradi.hu

Negyedik alkalommal tartották meg a Csermák József Rendezvényközpontban az egykori ferencvárosi klasszisról elnevezett labdarúgó-emléktornát. Ezen az eseményen évről évre U-13-as korosztályos utánpótláscsapatok mérkőznek meg egymással. Idén kilenc együttes (Ferencváros, Illés Akadémia, Dunaújváros, Tapolca, Hévíz, Bene Ferenc LA, Mosonmagyaróvári TE, KFC Komárno, Felsőszeli TE) mérte össze tudását. A csoportküzdelmeket követően a legjobb két-két csapat a felső ágra került, a többiek egy ötösben folytatták a tornát.

A tapolcai csapat a nyitányon ikszelt a későbbi győztes Illés Akadémiával, a házigazdák végül a hetedik helyen zártak Fotó: tempofradi.hu

A felső ág első két helyezettje játszotta a döntőt, a harmadik és a negyedik pedig a bronzcsatát vívta. A fináléban az Illés Akadémia 2:1-re legyőzte a Ferencvárosi TC-t. A harmadik helyet a Bene Ferenc akadémia szerezte meg, legyőzve a KFC Komarnót. A házigazda Tapolca (amely egyébként az első csoportkörben ikszelt a későbbi győztessel) végül hetedik lett.

A hagyományoknak megfelelően a torna végén az öregfiúk mérkőzésekkel tisztelegtek az olimpiai bajnok Novák Dezső emléke előtt Tapolcán. A Tapolcai Öregfiúk FC a Haladás (3:7) és a Ferencváros (5:8) ellen egyaránt pályára lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!