futóverseny

2018.02.18. 10:41

A szerelem fűtötte a futókat Balatonfüreden

Aki látta az idei téli olimpia megnyitóját, biztosan beugrik neki a félmeztelen tongai sportoló.

Horváth Gábor

Közel félezren vettek részt a különleges balatonfüredi futóeseményen Fotó: Pesthy Márton

Pita Taufatofua, dacolva a mínuszokkal, ugyanúgy vonult országa zászlójával, mint tette azt 2016-ban Rióban. Szinte fájdalmas, mégis vidám volt ránézni, ő pedig remekül érezte magát.

Hasonló érzése volt az embernek a Szerelmes Füred futóverseny rajtjában szombaton. Igaz, a Balaton-parti városban nem volt mínusz húsz, úgy, mint Phjongcsangban, ám a résztvevők fázósan húzták magukra az általában több réteg sportöltözetet a csikorgó reggeli hidegben. Azonban nem mindenki gondolta olyan veszélyesnek az időjárási körülményeket, akadt aki rövidnadrágban várta a kezdést, más pedig konkréten félmeztelenül futott.

Hát igen, a futás fűt, na és persze a szerelem is, hiszen mégiscsak egy utó-Valentin-napi rendezvényről volt szó.

Közel félezren vettek részt a különleges balatonfüredi futóeseményen
Fotó: Pesthy Márton

Második alkalommal rendezték meg a Szerelmes Füredet, amelyen idén majdnem félezren álltak rajthoz. A pároknak 14 kilométer volt a táv, egyenlően megosztva. A duók férfi tagjai kezdtek, majd egy szál rózsával várták társukat a célban. Ezúttal egyéniben is lehetett nevezni, a „szingli” kategóriában hét kilométert teljesítettek a résztvevők.

Minden adott volt egy nagyszerű versenyhez. A rajt és célhelyként is szolgáló Hotel Margarétában hangosan szólt a zene, akadt enni-inni és nézelődni való, ahogyan a Tagore-sétányon sem hagyták magukra a futókat. A jól megszokott frissítők mellett zenével és hangos biztatással kedveskedtek a kilométereket gyűrőknek. A móló és a sétány után egészen a Kisfaludy strand parkolójáig kellett eljutniuk az indulóknak, az ott kialakított fordulót követően pedig visszavezetett az út a Széchenyi úton található hotelba.

Az esemény – mondhatni – elérte a célját. Sok embert sikerült megmozgatni, a résztvevők jól érezték magukat, sportoltak, miközben ünnepeltek is egy kicsit. Balatonfüred februári programkínálata pedig egy igazán különleges eseménnyel gazdagodott.

Ami az eredményeket illeti, kiváló idők születtek. Egyéniben a férfiaknál Lajtos Márton, a hölgyeknél Barics Irén ért először célba. A párosok viadalát a Szabó Tünde-Barna Tamás duó nyerte.

Eredmények, a dobogósok, férfi egyéni: 1. Lajtos Márton 26:22, 2. Krár Máté 27:24, 3. Szabó Dávid 28:06. Hölgyek: 1. Barics Irén 33:55, 2. Tóth Szabina 34:49, 3. Árki Józsefné 37:38. Párosok: 1. Szabó Tünde-Barna Tamás 54:11, 2. Babinyecz-Tusai Brigitta – Babinyecz József 57:33, 3. Varga Ildikó-Bogár János 58:43.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!