Tükörsima sikert arattak

2018.03.26. 21:14

Hazai győzelemmel kezdték meg a rájátszást a veszprémi futsalosok

Könnyedén gyűjtötte be a pontokat az 1. FC Veszprém a futsalélvonal rájátszásának első fordulójában hétfőn.

Horváth Gábor

1. FCV-Bőny 4:0 (1:0)

Veszprém, 800 néző. V.: Vass, Kubicsek, Janitz. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Bognár, Apatini. Csere: Spandler, Kellner, Fehér, Boromisza, Ruzsicska, Bencsik. Edző: Madarász János. Bőny: Balikó – Vas, Zobák, Harnisch, Peczár. Csere: Kovács, Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Lódi, Mógor, Bogyó, Bieder. Edző: Lódi Tamás.

A rájátszás első fordulójában azt a Bőnyt fogadta a Veszprém, amellyel két hete utolsó hazai alapszakaszbeli meccsét játszotta. Akkor magabiztosan, 3:1-re nyert Madarász János alakulata.

Óvatosan kezdtek a csapatok, Tatai veszélyeztetett először, lövése alig ment mellé. Ahogyan az várható volt, zártan, szervezetten játszott az esélytelenebb Bőny, amely olykor a hazai kapuig is eljutott. A volt veszprémi Vas próbálkozását hárította Schmidmajer, a másik oldalon Apatini szép csellel játszotta magát tisztára, a gólvonalról mentettek a védők.

Egyre jobban nyomtak a bakonyiak, olykor csak úgy záporoztak a lövések a vendégek kapuja előtt. Tíz perc elteltével Tatai került közel a gólszerzéshez, aztán Boromisza próbálkozása akadt el Balikóban. Püspök is betalálhatott volna, de még mindig 0:0-át mutatott az eredményjelző. A Bőny erejéből nagyon kontrákra se futotta, de ilyen a futsal, az egyik akciónál Schmidmajer hibázott, rosszul találta el a labdát, majd a bírók szerint lerántotta az üres kapura törő ellenfelét. A hálóőr piros lapot kapott, az 1. FCV pedig emberhátrányba került. Tataiék hősiesen, önfeláldozóan és sikeresen védekeztek, aztán, miután kiegészültek, megszerezték a vezetést.

A 39. percben Bognár szerzett remekül labdát, Tataival játszott össze, s utóbbi közelről a hálóba lőtt, 1:0.

Szünet után a vendégek igyekeztek támadólag fellépni, de nem sok sikerrel. A Bőny nem tudott igazán veszélyes akciókat építeni, a házigazda viszont lecsapott az adódó lehetőségekre.

A 27. percben Bencsik volt harcos, a fiatal bakonyi játékos lövése a gólvonalig jutott, ahol majdnem felszabadítottak a vendégek, ám Fehér a hálóba passzírozta a labdát, 2:0.

A folytatásban Bencsik kapkodott ziccerben, majd kissé váratlanul Spandlernek is nagyot kellett védenie. Nem sokkal később Tatai tüzelt, Balikó hárított.

Harcos volt a Bőny, de látszott, ezen a meccsen nincs esélye pontot szerezni.

Ezt Tatai nyomatékosította, a csapatkapitányt Boromisza szolgálta ki szépen, 33. perc: 3:0.

Ezután 5 a 4 elleni játékra váltott a vendégcsapat, de így sem volt igazán veszélyes. Nem úgy a Veszprém.

Az ezúttal is remek formában játszó Bognár úgy csípett el egy átadást, hogy egyből az üres kapuba lőtt, 35. perc: 4:0.

A hajrában szintén számos gólszerzési lehetőség adódott, mindkét együttes eltalálta egyszer-egyszer a kapufát, de gólt már nem láthatott a nagyérdemű.

A Bőny ezúttal jobban beleállt a meccsbe, mint két hete, ám ez lett a veszte. Két harcos csapat csatáján a nagyobb erőt képviselő nyert. Méghozzá nagyon könnyedén.

Madarász János: – Elégedett vagyok a látottakkal. Rengeteg ziccerünk volt, bár az első gól kicsit nehezen jött össze, sima győzelmet arattunk.

Lódi Tamás: – Nyerni szerettünk volna, talán ez az akarás rá is nyomta kicsit a bélyeget a játékunkra. Fontos szituációkban hibáztunk, hoztunk rossz döntéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!