szép volt

2018.03.12. 17:30

Jól teljesítettek a veszprémi futók a Mezeifutó Magyar Liga utolsó fordulójában

Két érmet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futói a Mezeifutó Magyar Liga utolsó fordulójában.

B. Virág Rita

Badis Anissa Zsófia (balról az első) nagy küzdelemben szerezte meg a harmadik helyet Fotó: VEDAC

A közelmúltban rendezték meg a Gödöllői Királyi Kastély angolparkjában a Mezeifutó Magyar Liga zárófordulóját. A szervezők alaposan kitettek magukért, hiszen az akkor még téli körülmények dacára is jól futható pályát sikerült kijelölniük.

A VEDAC versenyzői remekül szerepeltek, a fiatalabb kategóriákban az ifjúsági fiúknál Edvy András az ötödik helyen, míg a junior fiúknál a fedett pályás bajnokságon kitűnő eredménnyel ezüstérmet nyert középtávfutó, Balogh Zsombor a számára hosszabb távon is jól szerepelt.

Badis Anissa Zsófia (balról az első) nagy küzdelemben szerezte meg a harmadik helyet Fotó: VEDAC

A felnőtt nők versenyében Badis Anissa Zsófia szoros küzdelemben szerezte meg a harmadik helyet a tatabányai Kószás Krisztina és a békéscsabai Papp Csilla mögött.

A legnépesebb kategóriában, a felnőtt férfiaknál a legjobb veszprémi futó, a betegségéből felépült korábbi olimpikon, Kovács Tamás az ötödik helyen, míg klubtársa, Bertalan Renátó a hetedik helyen végzett. Utóbbi az U23-as kategóriában viszont a legjobb volt, ugyanitt Barabás Gábor a harmadik helyen végzett.

Bertalan Renátó a versenysorozat összetett állását figyelembe véve az első helyen áll, egy ponttal megelőzve a békéscsabai Gregor Lászlót. A nőknél Badis Anissa Zsófia pedig az előkelő negyedik helyet foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!