megyei I.

2018.03.18. 11:20

Megszerezte első győzelmét a Peremarton

Szombaton az esős időben három mérkőzést rendeztek meg az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályú bajnokságban. Végre megszerezte a Peremarton az első győzelmét, de a BFC és a Tihany is örülhetett. Vasárnap a havazásban egy meccset tudtak lebonyolítani.

B. Virág Rita

Balatonfüredi FC–Csetény SE

7:0 (3:0)

Balatonfüred. Jv.: Horváth P. Balatonfüredi FC: Mikler – Emperger, Henn (Molnár R.), Rápó, Imre, Sowunmi Babatunde, Tóth G. (Pálfi R.), Kós, Szőllősi (Pálfi M.), Udvardi, Lattenstein (Krén helyett). Edző: Beszédes Sándor.

Csetény SE: Tálos G. (Valler) – Hornyacsek, Szenft (Fenyvesi), Horváth B. (Simon), Ganzler, Nagy R., Kovács G., Kiss S., Kiss Cs., Tálos D. (Komenda), Bíró. Edző: Nagy László.

Gólszerzők: Emperger (2), Tóth G. (2), Szabó P., Rápó Csanád, Kiss S. (öngól).

Irreális időben, szakadó esőben lejátszott mérkőzésen újoncot avatott a hazai gárda a füredi születésű Henn Márk személyében. A meccs elején büntetőhöz jutott a BFC, de kimaradt, mint két héttel korábban is. Végig irányította a mérkőzést a hazai gárda s az első félidőben háromszor zörgött a csetényi háló.

A második játékrészben csak annyi változott, hogy még erősebben nyomott a hazai gárda, s négy alkalommal sikerült is gólt elérni. A vendégek csak a védekezéssel voltak elfoglalva, a támadásra már nem maradt erejük.

Teljesen megérdemelt, egyértelmű győzelemmel hangolt a BFC, a jövő heti rangadóra.

Jók: Emperger, Udvardi, Imre, ill. senki.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

 

Tihanyi FC–Péti MTE

4:1 (1:0)

Tihany, 50 néző. Jv.: Pilinger K. Tihanyi FC: Endresz – Dévényi (Nemes G.), Stáhl, Burgyán, Gál (Kovács Á.), Nemes Á., Klauz (Somosi), Károlyi, Pass (Berecz), Erőss, Benedek (Németh K.). Edző: Lukács István.

Péti MTE: Dobai – Kiss R. (Fazekas), Mári, Oláh, Pranjko, Somogyi (Gyurcsek), Bálint, Fréh (Benke), Fenyvesi, Szakáts, Csapó (Jónás).

Gólszerzők: Benedek, Nemes Ádám, Pass, Gál, ill. Gyurcsek.

A szeles, esős időben megrendezett mérkőzésen a vendégek csak a védekezésre koncentráltak, de egyetlen kapura lövésükből gól született. A tihanyiak sok helyzetükből négyet is gólra váltottak és magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Megérdemelt hazai győzelem.

Jók: Burgyán, Nemes Á., Károlyi, ill. Oláh, Pranjko Nemanya.

Tudósított: Lukács István

Peremarton SC Berhida–Várpalotai BSK

2:1 (1:0)

Pétfürdő, 50 néző. Jv.: Pap E. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Fülöp D. (Ferencz), Fülöp T. (Kerekes), Dufek, András Sz., András N., Karáth, Csejtei (Paré), Papp A. Edző: Saáry Zoltán.

Várpalotai Bányász SK: Bálint – Horváth R., Hulka, Kalapács, Borbás, Bogdán, Borbély, Szabó G., Balogh Á., Lukács, Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: András N., Papp A., ill. Kustán.

Az első félidőben kiegyenlített játék alakult ki, ahol a Peremarton átadta a területet a Palotának, de veszélyes kontrákat vezettek a hazaiak, míg a vendégek ziccerekbe kerültek. A Peremarton kapusa hárította a próbálkozásokat, míg a másik oldalon nem igazán találták el a kaput a játékosok. Egy teljesen jogos büntetőt nem adott meg a Peremartonnak a játékvezető, de nem sokkal utána egy bedobást követően a hazai Papp Andor remek lövést eresztett el, ami kikötött a hosszú sarokban, 1:0.

A második felvonásban, többet támadott a Palota, a visszazáró pályaválasztó csapat ellen. Kustán Tamás a félidő derekán nagyszerű szabadrúgással egalizált, amibe a hazai kapus már csak beleütni tudott, 1:1. Négy perc múlva egy előre ívelt labdára startolt rá András N. és a vendégek kapusa, Bálint – a hálóőr csak elsodorni tudta a játékost, a megítélt tizenegyest a sértett értékesítette, 2:1.

A Várpalota mindent egy lapra feltéve támadott. A Bányász is büntetőhöz jutott, de ezt az egész meccsen jól védő Bereczky hárította, majd pár percre múlva Kustán fejesét is védte. A Peremarton a 90. percben lezárhatta volna a találkozót, de a ziccer végül kimaradt.

Összességében indulatos, de rangadóhoz méltó kemény játékot, és sok helyzetet hozó összecsapáson nyert a Peremarton, egy jól játszó Palota ellen.

Jók: mindenki, Bereczky a mezőny legjobbja, ill. Szabó G., Kustán T., Kalapács R.

Tudósított: Bereczky Zoltán

B.almádi-Gyulafirátót

1:2 (0:2)

A kedvezőtlen pályaviszonyok miatt a mérkőzést a füredi műfüves pályán tudták lejátszani a csapatok. Az első játékrészben főként a vendég csapat akarata érvényesült, a félidő végén egymás után két gólt is rúgtak. A folytatásban hiába támadott többet az átszervezett almádi csapat, erejükből csak szépítésre tellett. Az első félidei gyenge, pontatlan játéka miatt maradt pont nélkül a „hazai” csapat.

Jók: Gyurmánczi, Végh, Tímár ill. Zömbik.

Tudósított: Jandrasics Gábor.

A Devecser-Ugod, a Sümeg VSE-Úrkút, a Magyarpolány-Ajka Kristály, valamint az FC Zirc/Dudar-Fűzfői AK találkozók elmaradtak. Hogy mikor pótolják ezeket az összecsapásokat, arról egyelőre még nem érkeztek részletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!