Váratlanul lett nyílt a meccs

2018.03.12. 21:07

Veszprémi futsalgyőzelem: kapufák után gólok

Megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a megyeszékhely futsalcsapata hétfőn az élvonalban.

Horváth Gábor

1. FCV-Bőny 3:1 (1:0)

Veszprém, 900 néző. V.: Kovács, Hartung, Szabó. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Apatini. Csere: Schmidmajer, Kellner, Fehér, Ruzsicsak, Bognár, Bencsik. Edző: Madarász János. Bőny: Kovács – Lódi, Zobák, Harnisch, Peczár. Csere: Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Mógor, Nagy, Bogyó, Bieder. Játékos-edző: Lódi Tamás.

A sereghajtót fogadta a tabella hatodik helyén álló 1. FCV, amely legutóbbi három meccsén nyeretlen maradt. A vendégek ennél jobb formában készülhettek, hiszen a gárda – amely jól erősített az utóbbi időben – az előző három körben kétszer is nyerni tudott.

A bakonyiaknak volt miért visszavágniuk a vetélytársnak, hiszen a két csapat őszi meccsén a bőnyiek hazai pályán, komoly meglepetésre, nyerni tudtak.

A találkozó első komolyabb lehetősége Harnisch előtt adódott, majd nem sokkal később egy még nagyobb helyzetet puskázott el a Bőny.

Meg is lett a böjtje, a hatodik percben Bognár lövése perdült kapufára, a kipattanóhoz Tatai ért először oda, 1:0.

A bekapott góltól kicsit megzavarodtak a vendégek, a Veszprém irányította a mérkőzést, a Madarász-csapat veszélyesen játszott. Tatai lövését védte Kovács, majd a félidő hajrájában többször is a hálóba találhatott volna a hazaiak kapitánya, aki egymás után három alkalommal is a kapufát találta el.

Fordulás után a házigazda beszorította ellenfelét, a bakonyiak egy sor helyzetet puskáztak el, körbelőtték a vendégek kapuját.

A jég a 26. percben tört meg, Tatai labdaszerzés után azonnal kapura tört és a hálóba bombázott, 2:0.

A bőnyieknek nem sok közül volt a találkozóhoz, ennek ellenére egy hiba után szépíteni tudtak. A 27. percben gyors baloldali támadás végén, a beadás Bognár lábáról pattant a hazai kapuba, öngól, 2:1.

Váratlanul lett nyílt a meccs, és nem sokkal később Zobák előtt egyenlítési lehetőség adódott, ám a játékszer kipattant a kapufáról.

Sok hibával játszottak a csapatok, az 1. FCV pedig kicsit belealudt a mérkőzésbe. A vendégek vártak a lehetőségre, a Veszprém pedig a folytatásban is sok helyzetet dolgozott ki, Kovács kapus azonban jól védett.

A hajrában aztán a Bőny megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal, azonban a hazaiak fegyelmezetten védekeztek és lecsaptak a hibára, a 39. percben Tatai állította be a végeredményt, 3:1.

Madarász János: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de, úgy éreztem, nem volt üteme a játékunknak. Persze nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy Apatini megsérült, így még kevesebb variációs lehetőségünk maradt.

Lódi Tamás: – Jó kis, izgalmas meccset játszottunk. Mindent megtettünk az egyenlítésért, most ennyire futotta. Nagy erőket mozgósítottunk, ám a végén hibáztunk. Gratulálok a Veszprémnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!